Brabantse transportbedrijven profiteren van toegenomen vraag, maar lopen ook tegen hun grenzen aan - Omroep Brabant
Video

Brabantse transportbedrijven profiteren van toegenomen vraag, maar lopen ook tegen hun grenzen aan

2 augustus 2018 om 17:59
nl
Het goederenvervoer over de weg van en naar Nederland is vorig jaar met 4,3 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Brabant zijn veel transportbedrijven die ook profiteren van deze groei, al wordt het steeds lastiger om bij te benen.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Met 1300 man personeel, 1000 vrachtwagens en 27 kantoren verspreid over 13 landen hoort Jan de RIjk Logistics in Roosendaal bij de drie grootste transportbedrijven van Nederland.

Handel toegenomen
Directeur Sebastiaan Scholte zag vooral in de tweede helft van 2017 een sterke stijging van de vraag naar goederentransport: "Wij merken dat zeker. De handel is toegenomen, niet alleen in Nederland, maar in heel Europa".

Wachten op privacy instellingen...

Maar de toegenomen vraag zorgt ook voor problemen. Zo hebben veel transportbedrijven moeite om aan voldoende gekwalificeerd personeel te komen. "Ik denk gewoon dat in Europa algemeen is: een tekort aan arbeidskrachten. De vergrijzing draagt daar aan bij. Er is in de logistiek ook een tekort aan magazijnmedewerkers, maar ook aan jong talent", aldus Scholte.

Efficiënter werken
Bij Jan de Rijk Logistics wordt niet alleen gedacht aan het werven van nieuw personeel, ook slimmer en efficiënter werken geeft de transportsector de ruimte om te groeien. Scholte: "Meer samenwerken, slimmere systemen. Als je kijkt binnen Europa dan rijdt 25 procent van de trucks leeg. Dus als je dat zou kunnen optimaliseren, je beladingsgraad zou kunnen verhogen, dan heb je per saldo minder vrachtwagens nodig. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee".

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone