Video

Bloedhete start van Theaterfestival Boulevard [FOTO'S]

2 augustus 2018 om 20:30
nl
Theaterfestival Boulevard beleefde donderdagmiddag een hete start. Figuurlijk, maar vooral ook letterlijk. Ondanks de hitte gingen de voorstellingen gewoon door en lieten de eerste bezoekers zich zien op de Parade in Den Bosch. De komende tien dagen is het daar feest, maar ook buiten de Parade zijn er veel voorstellingen: honderddertig in totaal.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

Festival Boulevard staat er om bekend dat het toegankelijk is voor een breed publiek. Mensen die niet per se van theater houden, komen er ook. Althans, dat is wel de bedoeling van de organisatie. Op het centrale festivalplein staan daarom tussen de terrassen overal kleine tentjes waar je soms gratis, en soms voor een klein bedrag naar voorstellingen kan kijken. 

Daarnaast heeft het festival ook dit jaar weer een aantal belangrijke (Nederlandse) theaterpremières, bijvoorbeeld in de Verkadefabriek in Den Bosch of in het Theater aan de Parade. Maar er is ook juist ruimte voor experiment. Directeur Viktorien van Hulst: "Omdat er een groot publiek aanwezig is gebruiken sommige theatermakers, op een positieve manier, het festival om te kijken hoe een voorstelling bij het publiek aanslaat." Ze sleutelen vervolgens nog aan een voorstelling voordat hij daadwerkelijk in première gaat.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.