Gek op snoeptomaatjes? Je kunt er miljoenen gratis afhalen in Someren

3 augustus 2018 om 16:29
nl
Snacktomaatjes houden van zon, maar toch was het veel te warm voor ze de afgelopen weken. Daarom zijn de snacktomaten van het merk Tommies niet ‘goed genoeg’ voor de verkoop. Daar is iets op bedacht: de zes miljoen tomaatjes worden gewoon gratis weggegeven.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Sommige tomaatjes hebben door de overvloed aan zon ‘lichte rimpeltjes of deukjes’. De smaak is volgens het bedrijf achter het merk nog prima. Op zaterdag kunnen tomatenliefhebbers hun slag slaan. Dan worden de 'snoepgroenten aan de Hoge Akkerweg 1 in Someren weggegeven. 

Mensen mogen tot honderd kilo tomaatjes per persoon ophalen. Meer dan honderd kilo ophalen mag ook, maar dan moet je wel eerst contact opnemen met Tommies. Je moet wél met je eigen vervoer komen en een doos, emmer, krat of andere verpakking meenemen. 

Veel belangstelling
Er is al veel belangstelling voor de weggeefactie, zegt persvoorlichter Yvonne van Lier van Tommies. “We krijgen veel aanvragen, van groot tot klein. Maar er bellen ook veel mensen die alleen willen zeggen dat ze dit een gave actie vinden.”

“Het gaat erom dat we de tomaatjes niet willen weggooien", benadrukt Van Lier. "Het levert dus misschien geen geld op, maar wel veel blije gezichten.”

Te kleine pruimen
Er zijn meerdere gewassen die vanwege de droogte en hitte niet de juiste kwaliteit hebben. Zo bleef een fruitteler met 60.000 kilo pruimen zitten, maar ook daar werd iets op bedacht

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.