Video

Ferry en Suzan zijn 21 jaar getrouwd en gaan al 21 jaar op vakantie in Torremolinos

3 augustus 2018 om 19:46
nl
Ferry en Suzan van der Heijden uit Bergen op Zoom zijn al 21 jaar trouw aan elkaar. En aan Torremolinos. Het stel ging op huwelijksreis naar de Spaanse badplaats en viert er sindsdien elk jaar vakantie. Ook Theo en Miranda Stam uit Breda hebben hun hart verpand aan de Costa del Sol. Zij zijn er met hun camper voor het zesde jaar.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

In een cirkel van pak 'm beet 25 meter kennen ze op het strand bijna iedereen die in de buurt van hen ligt. Veel vakantiegangers in Torremolinos komen er elk jaar terug.  Zo ook de familie Van der Heijden uit Bergen op Zoom. In 1997 gingen ze naar het Spaanse kustdorp op huwelijksreis en sindsdien zijn ze er niet meer weg te slaan. 

Romantisch?
"Een huwelijksreis naar Torremolinos klinkt misschien niet heel heel romantisch, maar dat hebben we wel goed gemaakt tijdens die vakantie", grijnst Ferry van der Heijden.  "We zijn daar in 1997 getrouwd en sindsdien zit Torremolinos in ons hart."

"Het was super",  herinnert ook zijn vrouw Suzan zich.  "Er kwamen later ook nog een paar vrienden over en het was gewoon heel gezellig. Nu, 21 jaar later, is het nog precies hetzelfde. Net of we niet weg zijn gegaan. Echt, hartstikke leuk!"

'Helemaal niet saai'
"Het is helemaal niet saai om elke keer naar dezelfde plaats op vakantie te gaan", vervolgt Suzan.  "Dat vragen wel meer mensen,  maar ik voel me hier op mijn gemak. Ik loop hier alleen naar de bakker en naar de supermarkt. Ik vind het heerlijk."

Wie zeker niet saai zijn, zijn Theo (61) en Miranda (59) uit Breda. Ze zijn bijna veertig jaar getrouwd, maar stralen heel veel plezier uit. Zij gaan al zes jaar met de camper naar de Spaanse Costa del Sol. Deze week staan ze op Camping Torremolinos.

Tekst gaat verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

 

"Ik ben hier samen met mijn vrouw en onze twee hondjes gekomen", zegt Theo Stam. "Het is een beetje een camping voor mensen die op doortocht zijn. Vanuit hier kunnen we van de stad Torremolinos genieten. En van Malaga, Fuengirola, Mijas en Marbella. Vanuit hier kan je overal naar toe. "

Vrijheid
Het is dan ook de vrijheid die het Bredase stel aantrekt om met een camper naar Spanje te komen.  "Zo kunnen we heel Spanje zien", vervolgt Theo. "Een dagje daar, dan weer een paar dagen daar. Ook naar het binnenland, zoals Andalusië, want het is prachtig daar."

"De hondjes kunnen altijd mee", zegt zijn Miranda over een ander voordeel van het reizen met een camper. "Want in hotels mag dat ook niet altijd."

'Het komt zoals het komt'
"Overdag gaan we vaak naar het strand. Niet de hele dag, want we wandelen en fietsen ook veel. En we pakken nog wel eens een pilsje. Het komt zoals het komt, zeggen wij altijd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.