Video

Publiek onder indruk van eerste première Festival Boulevard: 'Ze laat elke emotie voelen'

3 augustus 2018 om 12:09
nl
Een heftige première tijdens de eerste avond van Festival Boulevard 2018. In de Verkadefabriek in Den Bosch was 'Compassie. De geschiedenis van een machinegeweer' voor het eerst te zien. Een stuk van NT Gent en Milo Rau.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

De Zwiterse theatermaker Milo Rau staat bekend om zijn sociaal-politieke stukken. Hij doet vaak uitgebreid onderzoek voor het maken van een voorstelling. Dit keer reisde hij af naar landen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten en sprak hij met hulpverleners over onderwerpen zoals vluchtelingen, burgeroorlogen en epidemieën.

In 'Compassie. De geschiedenis van een machinegeweer' krijgen bezoekers de wereld door de ogen van hulpverlener Els te zien. Die vertelt in een monoloog van zo'n anderhalf uur lang wat ze meemaakte in Rwanda. Ze raakte daar verzeild via hulpverlenersorganisatie Teachers in Conflict en kreeg het flink te verduren aangezien het land in burgeroorlog is.

Het publiek vertelde achteraf erg onder de indruk te zijn van het acteerwerk van hoofdrolspelers Els Dottermans sprak van een 'enorm monoloog dat indringend gebracht wordt'. "Geweldig, zo'n vrouw die daar staat en zo'n monoloog doet. Ze boeide van begin tot eind. Ze pakt je vast pakt, neemt je mee en laat elke emotie voelen."

Marc Dutroux
Twee jaar geleden beleefde een voorstelling van Milo Rau ook een première in de Verkadefabriek tijdens Festival Boulevard.  Five Easy Pieces heette dat stuk. Dat ging over het leven van Marc Dutroux en werd gespeeld door kinderen. Ook daar kwam de koloniale geschiedenis aan bod.

Wachten op privacy instellingen...

 

Kaartjes
'Compassie. De geschiedenis van een machinegeweer' is vrijdagavond en zaterdagavond nog te zien in het Theater aan de Parade in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.