Hondje Bowie (14) overleden na bijtincident: ‘Vreselijk, wat als het een kind was geweest?’

3 augustus 2018 om 11:56
nl
Baasje Ali Hoek-Hartman (81) is er kapot van. Haar geliefde hondje Bowie werd donderdagavond zo ernstig gebeten door een andere hond, dat ze de moeilijke beslissing moest nemen om het dier te laten inslapen. Het hondje werd voor de deur aan de Kalverstraat in Eindhoven aangevallen door een grote hond.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Richard, de zoon van Ali Hoek-Hartman, vertelt wat er donderdagavond gebeurde. “Mijn moeder had de voordeur opengezet omdat het zo warm was. De hond blijft altijd voor de deur liggen, hij loopt nooit de straat op. Toen hij een man met twee grote Stafford-achtige honden voorbij zag lopen, blafte hij. Een van de honden viel Bowie direct aan. Mam probeerde hem nog los te maken, met gevaar voor eigen leven.”

De eigenaar

Volgens de eigenaar van de twee honden ligt de situatie anders. Hij laat weten dat zijn honden nog nooit eerder iemand gebeten hebben. “Ik was met mijn kleine van vijf jaar de honden aan het uitlaten. Ze waren aangelijnd maar dat hondje niet. Dat hondje vliegt mijn honden aan. Ik heb ze nog terug kunnen trekken, maar toen het hondje voor de tweede keer mijn honden aanviel, greep eentje hem”, legt hij uit. 

Richard vindt dat moeilijk te geloven: “Bowie zag niet meer goed. Het is maar een oud, klein hondje. Als je ‘boe’ roept, loopt hij al weg. De twee honden waren echt groot.”

Kapot van

Richard ging na het incident snel met Bowie naar de dierenarts. Twee ribben waren door de longen van de hond geprikt. De dierenarts zei dat het beter was om het oude hondje in te laten slapen. “Mijn moeder zit er helemaal doorheen. Ze heeft vannacht geen oog dichtgedaan. Ze slaapt niet en haar ogen zijn knalrood”, vertelt hij. 

Muilkorf

Richard hoopt dat de honden een muilkorf om moeten. “Doe zo’n hond gewoon een muilkorf om. Nu was het een hond. Maar eerder op de avond zaten de honden vlakbij een speeltuin. Je moet er toch niet aan denken dat er een kind gebeten wordt.”

Het baasje van de twee honden gaat erover nadenken, zegt hij. "Toch vind ik het lastig. Het was niet mijn schuld want mijn honden waren aangelijnd en die hond niet." De politie is op de hoogte van de zaak. Wat de eventuele gevolgen zijn, moet nog blijken. Het baasje van de twee honden benadrukt hoe erg hij de situatie vindt: “Ik heb aangeboden om de schade te betalen, ik heb mijn excuses aangeboden. Ik heb de hele nacht niet geslapen, want mijn honden zijn ook mijn kinderen dus ik begrijp hoe vreselijk dit is.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!