Wat is het mooiste Nederlandstalige liedje? Jij bepaalt!

3 augustus 2018 om 20:30
nl
Wat is het mooiste Nederlandstalige liedje? Omroep Brabant gaat de komende weken op zoek naar de 100 mooiste liedjes in 'De Lage Landen Lijst'. Dat doen we samen met Omroep Zeeland, het Limburgse L1 en de Vlaamse VRT Radio 1.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De komende weken warmt presentator Maarten Kortlever de luisteraars alvast op met heel veel mooie liedjes. Elke zaterdag van twaalf tot één uur 's middags en woensdag van zeven tot acht uur 's avonds kun je luisteren naar De Lage Landen Lijst op Omroep Brabant. De eerste uitzending is op zaterdag 4 augustus.

Mooie teksten
Maarten: "De komende weken gaan we heel veel liedjes laten horen uit de lijst van vorig jaar, maar ook liedjes die er dit jaar misschien wel in moeten. Het gaat voor een groot deel om de schoonheid van de teksten. Er wordt namelijk heel veel moois geschreven in het Nederlands." 

De luisteraars bepalen uiteindelijk de volgorde van de definitieve lijst. De stembus voor De Lage Landen Lijst gaat eind augustus open. De 100 mooiste liedjes uit Nederland en Vlaanderen worden uiteindelijk gepresenteerd tijdens een speciale live-uitzending op zaterdag 22 september vanuit het Zeeuwse Zoutelande. Die uitzending is op alle radiozenders van de deelnemende omroepen te horen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.