Marianne Vos heeft hoop op nieuw Nederlands EK-succes: 'We hebben veel kleppers'

3 augustus 2018 om 15:59
Marianne Vos won woensdag in aanloop naar het EK de Acht van Chaam (foto: OrangePictures).
Marianne Vos won woensdag in aanloop naar het EK de Acht van Chaam (foto: OrangePictures).
Nederland heeft als wielerland op dit moment weinig te klagen. Bij zowel de mannen als de vrouwen zijn er veel toppers. Zondag is de wegwedstrijd voor vrouwen tijdens het EK wielrennen. In het Schotse Glasgow hoopt regerend Europees kampioene Marianne Vos dat de blauw-witte trui met gele sterren weer mee terug naar Nederland gaat.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

“We hebben daar met Nederland een heel sterke ploeg”, zegt Vos. Naast de Europees kampioene uit Babyloniënbroek behoren ook Nederlands- en wereldkampioene Chantal Blaak en olympisch kampioene Anna van der Breggen tot de Oranje-selectie. “We zullen er uiteraard alles aan doen om die trui weer in Nederland te krijgen.”

Wachten op privacy instellingen...

‘Kleppers’
Vos was vorig jaar de snelste tijdens het EK in het Deense Herning. Het was voor haar de eerste EK-titel op de weg. “Vorig jaar mocht ik deze trui aantrekken, ik heb daar een jaar lang heel trots in mogen rondrijden. Ik was diegene die in een hele gunstige positie kwam. Dan moet je het uiteraard afmaken.”

De olympisch kampioene van 2012 wil dat de trui terug naar Nederland komt. Of Vos dan zelf wint of één van de zeven ploeggenoten maakt niet uit. “Ik ben me bewust van het feit dat we in Nederland zoveel kleppers hebben. Je moet gewoon zelf heel goed zijn om in de finale te komen en dan zien wie in beste positie komt.”

Basis
De top in het Nederlandse vrouwenwielrennen is nu erg groot. Vos stond mede aan de basis van het huidige succes. Zelf durft ze dat niet zo te stellen. “Ik weet niet of ik aan de basis heb gestaan. We hebben nu een hele generatie die echt top is. Dat is wel heel mooi om te zien. Je brengt elkaar naar een hoger niveau, dat merk je wel.”

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...