Interieur van de Druiventros voor een schijntje verkocht aan school in Eindhoven

3 augustus 2018 om 15:32
nl
Rob en Janny Zoontjens, eigenaars van hotel de Druiventros in Berkel-Enschot, hebben de inboedel van hun pop-up restaurant verkocht aan het Stedelijk College in Eindhoven. De leerlingen gebruiken de spullen om te leren serveren en bedienen, vertelt Rob Zoontjes. De school betaalt 500 euro.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Het restaurant ‘Au Raisin’ werd bekend door de uitzendingen van het goed bekeken tv-programma Herrie in de Druiventros. Destijds richtten Herman den Blijker en meneer Reimers een tijdelijk restaurant in met een Franse sfeer. Het was volgens de presentator van het RTL-programma een alternatief voor de verouderde inrichting van het eigenlijke restaurant van hotel. 

Omdat het budget minimaal was, werd het pop-up restaurant ingericht met spullen uit kringloopwinkels. Den Blijker wilde laten zien wat er met weinig geld mogelijk was. De familie was echter niet blij met de inrichting, het was niet hun stijl. In juni besloten Rob en Janny de boel op Marktplaats te zetten. “We hebben verschillende reacties gehad. Ook hogere biedingen ja, maar ik vind dit wel een heel goed en passend doel.”

Afscheid
Rob is blij dat de meubels verkocht zijn. “Ik kan er heel goed afscheid van nemen, ja. Geen probleem.”

De zaak is inmiddels weer in gebruik voor vergaderingen en dineetjes, met een andere inrichting. “Voor de zomer hebben mensen van de school de inboedel opgehaald. We hebben er nog wat kandelaars en servies van de Postelse Hoeve bij gedaan. Na de zomer kunnen de leerlingen meteen met het servies en andere spullen aan de slag.”

De locatiebeheerder van de school verwijst naar de directie. Die is echter pas na de zomer bereikbaar voor een reactie.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.