Extra politie en camera's bij Galderse Meren om eind te maken aan parkeeroverlast en agressie

3 augustus 2018 om 16:09
De Galderse Meren in Breda. (foto: Raymond Merkx)
De Galderse Meren in Breda. (foto: Raymond Merkx)
Mensen die de Galderse Meren in Breda bezoeken, worden voortaan gefilmd door camera's. Ook komen er meer toezichthouders op drukke momenten en wordt er extra politie ingezet. Met deze maatregelen hoopt de gemeente Breda een eind te maken aan de parkeeroverlast en de agressie tegen parkeerwachters. Mensen die overlast veroorzaken, kunnen straks ook een gebiedsverbod krijgen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Vanwege de warmte is het vaak te druk bij de waterplas. De parkeerwachters en toezichthouders (BOA) moeten dan mensen terugsturen. Verschillende keren liep het hierbij zo uit de hand dat medewerkers aangifte deden van intimidatie of bedreiging.

Burgemeester en wethouders vergaderden al eerder over de escalerende situatie aan het water. Maatregelen volgden echter niet. Het college besloot het medio juli bij een oproep te houden aan de mensen om met de fiets te komen. Het ging volgens het college al beter sinds er extra personeel is ingezet om automobilisten naar de juiste parkeerplekken te wijzen of terug te sturen. 

Overzicht andere maatregelen
De gemeente lijkt nu toch berouw te krijgen van die passieve houding. De afgelopen weken is overleg geweest met onder meer de gemeente Alphen-Chaam en de politie. Parkeerkosten kunnen voortaan worden gepind, zo is besloten. Er wordt een flyer met huisregels in vier talen uitgedeeld. Op het moment dat de parkeerplaatsen vol of bijna vol zijn, meldt de gemeente dit voortaan op de website. Ook komen er vlakbij de Galderse Meren extra informatieborden om bezoekers er eerder op te wijzen als de parkeerplaatsen vol zijn. Daarnaast blijft de gemeente de mensen er op wijzen dat ze beter met de fiets kunnen komen.

 

 

 

Wachten op privacy instellingen...