Ad en Carolien zijn radeloos, hun huis zit vol schimmel. 'Straks lig ik onder de grond' - Omroep Brabant

Ad en Carolien zijn radeloos, hun huis zit vol schimmel. 'Straks lig ik onder de grond'

3 augustus 2018 om 16:38
nl
Ad Visser (76) en Carolien van Gool (74) uit Breda zijn ten einde raad. Hun appartement aan de Talmastraat zit vol met schimmel. Zo erg, dat het met hun gezondheid niet goed gaat.
Profielfoto van Birgit Verhoeven
Geschreven door
Birgit Verhoeven

Het grootste probleem in het huis is vooral de slaapkamer van Carolien. “Ik kan hier niet leven zo, want ik ben er ziek van”, zegt ze. “Ik ben 39 kilo afgevallen van de ellende.” Drie jaar geleden verhuisde het stel naar dit huis, omdat ze allebei niet goed ter been zijn. Daar begonnen de problemen direct. 

Vocht in de muur
Omdat ze allebei Parkinson hebben en onrustig slapen, hebben ze een aparte slaapkamer. Ook naast het bed van Ad begint de schimmel te verschijnen. Het probleem wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het dak van het appartementencomplex. Het vocht zakt door de spouwmuur naar beneden. 

"’s Ochtends stik ik bijna de moord, omdat ik een hele droge keel heb en iedere keer moet overgeven. Bovendien ben ik hartpatiënt. Ik ben nog nooit zo ziek geweest als hier”, zegt Carolien. “Vandaag of morgen lig ik op begraafplaats Zuylen.” Het stel zou het advies hebben gekregen om het huis veel te luchten. "Maar ik kan niet altijd luchten. Wij zitten op de begane grond. Wie komt ons helpen als mensen inbreken?" 

'Wij zijn geen honden'
Ad en Carolien hebben het probleem naar eigen zeggen al meermalen aangegeven bij  woningbouwvereniging Wonen Breburg. Volgens hen wordt hun probleem niet serieus genomen. “Ik vind dat niet normaal. Wij zijn mensen, geen honden”, benadrukt Carolien. “Misschien hebben wij nog vier jaar te leven”, verzucht ze. “Wij willen het nog gezellig samen vol kunnen houden met z’n tweeën. In een nieuw huis, en niet in de schimmel.” 

Wonen Breburg zegt niet te weten dat het probleem zo groot is en dat er gelijk werk van gemaakt zal worden. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.