Ranomi Kromowidjojo pakt met estafetteploeg EK-zilver op 4x100 meter vrij

3 augustus 2018 om 19:11
nl
Ranomi Kromowidjojo heeft vrijdagavond een zilveren medaille gewonnen op het EK. In de finale van de 4x100 meter vrij tikte ze met de Nederlandse ploeg - behalve 'Kromo' zaten ook Femke Heemskerk, Kira Toussaint en Kim Busch in het team - als tweede aan. Frankrijk pakte het goud.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Kromowidjojo kwam in Glasgow als vierde en laatste in het water. Nederland lag op dat moment al tweede achter Frankrijk. De drievoudig olympisch kampioene kwam centimeter voor centimeter dichterbij. Na het keerpunt werd het heel spannend, maar 'Kromo' schoot net tekort om de Nederlandse ploeg het goud te bezorgen.

Wachten op privacy instellingen...

De estafettevrouwen pakten twee jaar geleden nog goud bij de EK langebaan in Londen. Frankrijk werd nu Europees kampioen in 3.34,65, net iets sneller dan Nederland: 3.34,77. Denemarken werd achter de Nederlandse ploeg derde.

'Blijft zilver'
Kromowidjojo gaf kort na de race aan dat zilver wel jammer was. "Zeker. We gingen voor goud. We wisten dat Frankrijk op papier sneller was. Maar ik dook in het water en volgens mij was het een flinke battle. Helaas hebben we verloren, dat is wel heel jammer. Maar het blijft wel zilver", zei ze tegenover de NOS.

Heemskerk, Busch en Toussaint stonden aan het eind van het bad te schreeuwen toen Kromowidjojo als slotzwemster in het bad lag. "Het was zo spannend", geeft Heemskerk aan. "Ik denk dat we het hartstikke goed hebben gedaan. We zwemmen vier seconden sneller dan vanochtend tijdens de series."

Touissant voelde de teleurstelling bij de anderen. Zelf baalde ze ook even, maar ze was eigenlijk vooral heel blij en trots met de tweede plaats. "Het was heel erg spannend. Ik snap dat ze teleurgesteld zijn met zilver, maar eigenlijk ben ik heel erg blij. Dit is voor mij de eerste keer. We hebben alles gegeven en dan is dit het resultaat. Daar kunnen we trots op zijn. Dit is een hele gave ervaring."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.