Video

Sprinter Joris van Gool staat voor EK-debuut: 'Laten zien dat het de goede keuze is'

5 augustus 2018 om 11:15
nl
Joris van Gool staat loopt morgen voor het eerst op een EK atletiek. De sprinter start dan op de honderd meter. Daarnaast is hij ook geselecteerd voor de estafette. De gretige atleet kijkt uit naar het evenement, het is weer een stapje in zijn carrière.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Het is supergaaf. De stappen die ik dit seizoen heb gemaakt, dat is heel to. Dat ik nu ben uitgekozen om het EK te lopen is echt een bonus. Supertof", zegt Van Gool in aanloop naar zijn EK-debuut.

Nadat Van Gool onder de limiet had gelopen was het nog wel spannend. Er waren meer Nederlanders die zich qua tijd wisten te kwalificeren, maar het aantal deelnemers is beperkt. "Wat gaan dan de overwegingen zijn om iemand wel of niet te sturen. Daar geven ze niet veel prijs over. Dat was heel spannend. Uiteindelijk krijg je te horen dat je naar het EK mag. Dan is er een soort opluchting en heel veel blijdschap."

'Juiste keuze'
Van de bond heeft Van Gool niet echt te horen gekregen waarom juist hij op de honderd meter uit mag komen. "Aan de ene kant ben ik wel nieuwsgierig, aan de andere kant maakt het niet veel uit. Ik moet nu gewoon laten zien dat ze de goede keuze gemaakt hebben."

Laten zien dat de juiste keuze gemaakt is staat niet gelijk aan meedoen om de medailles. "Ik hoop een persoonlijk record te lopen en dan kijken of ik eventueel een ronde verder kan komen."

Wachten op privacy instellingen...

Olympische Spelen
Als jonge atleet droomde Van Gool al van de Olympische Spelen. Dat doet hij nog altijd. "Het is nog steeds de droom. Of ik de volgende Olympische Spelen al ga halen is de vraag, ik hoop het wel. En het is een individuele sport, dus dan wil je ook individueel aan de start staan. Maar als het met de estafetteploeg zou zijn is het ook gaaf, dan kun je wel zeggen dat je op de Olympische Spelen hebt gestaan."

Wachten op privacy instellingen...

Veters strikken
Vijf jaar geleden gaf Van Gool aan dat zijn vader zijn veters altijd strikt voor een wedstrijd. "Haha, dat is niet meer. Ik heb geleerd mijn eigen veters te strikken. Het was altijd het laatste contactmomentje voor de wedstrijd. Is nog steeds, maar nu is het met mijn coach. Maar ik probeer wel altijd even contact te hebben met ze op de tribune. Dat is het moment om alles van je af te laten vallen, dan kun je met een leeg hoofd het blok in."

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.