Video

Freek Heerkens staat in 'mooi rijtje van club van honderd': 'Ben hier op mijn plek'

4 augustus 2018 om 11:00
nl
De naam van Freek Heerkens is bijgeschreven op de sokkel onder het standbeeld van Jan van Roessel. De verdediger speelde vorig seizoen zijn honderdste wedstrijd in het shirt van de Tricolores en is nu een Koningskind. En daar is hij trots op.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Een speler die minimaal honderd wedstrijden voor Willem II heeft gespeeld komt met zijn naam op de sokkel te staan. “Dat geeft wel een lekker gevoel, zeker weten. Het is een mooi rijtje, de club van honderd. Ik ben er trots op om daar tussen te komen”, zegt Heerkens in aanloop naar de onthulling.

Wachten op privacy instellingen...

 

Spelers die honderd wedstrijden voor één club spelen, dat zie je steeds minder vaak. “Als je maar lang genoeg bij dezelfde club zit haal je het vanzelf. Maar tegenwoordig werken clubs minder snel met langere contracten. En voetballers zijn broodvoetballers, dan wissel je eenmaal sneller van club. Maar ik voel me hier goed, ik voel me hier gewaardeerd.”

Nog eens honderd wedstrijden erbij? Heerkens sluit het niet uit. "Je hebt als voetballer altijd ambities. Maar ik weet heel goed wat ik hier heb. Het is ook aan de club om daar misschien iets mee te doen. Maar vooralsnog ben ik hier op mijn plek.”

Wachten op privacy instellingen...

Voorbereiding
De onthulling van de naam op de sokkel volgt na de oefenwedstrijd tegen het  Griekse Aris FC. Het is voor Willem II de laatste test in aanloop naar het nieuwe seizoen. "Het gaat met vallen en opstaan. We trainen hard en veel. We zijn een bepaalde weg ingeslagen met de nieuwe staf. Dan is het altijd wennen aan elkaar. Er zijn ook een hoop nieuwe spelers. Er moet nog wel wat bijkomen, maar ik heb een goed gevoel.”

Heerkens is blij als straks de competitie echt begint. "Zeker weten. De voorbereiding is altijd nodig. Maar ik ben ook altijd blij als de voorbereiding erop zit en we echt aan de gang gaan.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.