Video

NAC Breda verrast met komst Anouar Kali: 'De perfecte toevoeging voor het middenveld'

4 augustus 2018 om 11:25
nl
NAC Breda heeft zich versterkt met Anouar Kali. De 27-jarige middenvelder komt over van FC Utrecht. Kali tekent een contract voor drie seizoenen en werd deze zaterdagmiddag tijdens de open dag gepresenteerd aan het publiek. Hij krijgt rugnummer 27.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

“Anouar is met zijn ervaring en specifieke kwaliteiten de perfecte toevoeging voor het huidige middenveld", vertelt technisch directeur Hans Smulders.

"Met zijn techniek en natuurlijk inzicht is hij als geen ander in staat het spel te verdelen en balans in het elftal aan te brengen. Ook qua persoonlijkheid brengt hij iets extra’s. Hij heeft een scherp randje en schroomt niet de grens op te zoeken. Ik denk dat hij daarom goed past bij NAC en het type speler is dat goed in de smaak gaat vallen bij ons publiek.”

Wachten op privacy instellingen...


"NAC heeft een jonge ploeg. Ik moet mijn medespelers neerzetten en voorop in de strijd gaan", weet Kali. "Het team beter laten functioneren." Volgens de middenvelder is de transfer snel tot stand gekomen. "Ik vond deze stap wel interessant."

Oude nest
Kali maakte in 2011 op 19-jarige leeftijd zijn eredivisiedebuut bij FC Utrecht. Na drie seizoenen en 55 wedstrijden vertrok hij naar Roda JC. Na een jaar in Limburg keerde hij terug in Utrecht. Vervolgens kwam hij uit voor Al-Arabi, Al-Mesaimeer en Willem II. Na een sterk seizoen in Tilburg keerde Kali begin vorig seizoen terug op het oude nest bij FC Utrecht. Daar speelde hij elf wedstrijden. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!