Mensen filmen dodelijk ongeval A58, 25 boetes uitgedeeld: ‘Geen enkele vorm van respect’ - Omroep Brabant

Mensen filmen dodelijk ongeval A58, 25 boetes uitgedeeld: ‘Geen enkele vorm van respect’

4 augustus 2018 om 15:01
nl
De politie is boos op voorbijgangers die zaterdag opnames hebben gemaakt na het dodelijk ongeval op de A58 bij Bavel. Ook stapten sommige mensen uit hun auto en liepen ze hulpverleners en onderzoekers in de weg. ‘Hiermee toon je niet alleen dat je geen enkele vorm van respect hebt, maar je loopt in de weg’, schrijft de politie op Facebook.
Geschreven door

Agenten hebben de kentekens van ongeveer 25 bestuurders opgeschreven. Zij kunnen een 'flinke bekeuring' in de brievenbus verwachten.

Na de aanrijding vonden mensen het volgens de politie nodig om opnames te maken van de betrokken voertuigen en slachtoffers. Zelfs toen een van de slachtoffers gereanimeerd werd. Ze liepen hierbij ook door sporen heen die later onderzocht moesten worden.

LEES OOK: Dode en twee gewonden bij ernstig ongeluk op A58, snelweg uren dicht richting Breda

Midden op weg gestopt
Sommige bestuurders negeerden het rode kruis boven de weg. Ook hebben veel automobilisten al rijdend gefilmd met hun telefoon vanaf de andere rijbaan. Iemand stopte zelfs midden op de snelweg om ‘een mooi filmpje te maken’. Een vrachtwagen knalde hierdoor bijna op de auto.

Het ongeluk op de A58 kostte een 48-jarige man uit Roermond het leven. Een man en een vrouw raakten gewond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.