Video

PSV'ers hebben zuur gevoel na nederlaag tegen Feyenoord: 'Je speelt niet veel finales'

4 augustus 2018 om 21:51
nl
Verliezen is nooit leuk, zeker niet als er een prijs op het spel staat. De teleurstelling was na de nederlaag in de strijd om de Johan Cruijff-schaal dan ook groot bij PSV. Toch zien Nick Viergever en Pablo Rosario genoeg positieve punten richting de competitiestart.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Natuurlijk is het zuur. Kijk, je speelt niet veel finales. Die wil je altijd winnen", was de eerste reactie van Viergever na de nederlaag tegen Feyenoord. "Als je er staat eenmaal, dan sta je met fijner gevoel als je die prijs hebt gepakt."

"Maar ik denk dat we er alles aan gedaan hebben vandaag", vervolgt de defensieve kracht. "We hebben initiatief genomen. Feyenoord zakte ver in, liet het spel aan ons. Bij vlagen hebben we het PSV gezien dat we willen zien. Natuurlijk zijn er zat verbeterpunten, we zijn er nog lang niet. Maar we hebben de lijn ingezet die we willen zien."

"Heel zuur. Je speelt een finale, thuis. En je verliest hem op penalty's. Echt heel zuur", geeft Rosario aan. "Ik denk dat we wel recht op meer hadden. In de laatste fase was Feyenoord iets gevaarlijker. Maar ik denk dat we veel meer verdiend hadden dan dit."

ABBA-strafschoppen
De strafschoppenserie verliep volgens het ABBA-principe. Eerst neemt de ene ploeg een strafschop, vervolgens neemt de andere ploeg er twee. En dan gaat het twee om twee. Viergever was er niet enthousiast over. "Ik denk dat het oude systeem beter is, duidelijker en spannender ook." 

Ook op het veld was het niet duidelijk. "Iedereen was aan het kijken wat er precies gebeurde. De spanning bij het andere systeem was leuker. Ik was het ook een keer kwijt. Je weet niet meer hoeveel je er nog moet. Verwarrend. Maar dat was voor beide partijen."

Wachten op privacy instellingen...

Rosario was één van de spelers die zijn strafschop niet om wist te zetten in een treffer. De middenvelder is duidelijk over het ABBA-principe. "Je moet het er maar mee doen. Dit is de eerste keer dat dit wordt getest. Helaas is het dit keer niet goed gegaan. Maar ons spel heeft veel te bieden, dat gaan we meenemen naar volgende week."

"Ik sloot me af, maar helaas mis ik hem. Zuur. Daarna scoort Feyenoord. Dat kan gebeuren", aldus de jongeling.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.