Geen Champions League maar een WK voetbal voor Caitlin Dijkstra: ‘Dat is supergeweldig’ - Omroep Brabant
Video

Geen Champions League maar een WK voetbal voor Caitlin Dijkstra: ‘Dat is supergeweldig’

5 augustus 2018 om 07:30
nl
Caitlin Dijkstra en Aniek Nouwen staan komend seizoen tegenover elkaar, als speelsters van Ajax en PSV. Maar met die strijd zijn ze nu niet bezig. Ze hebben een gezamenlijk doel. De twee Brabantse voetbalsters zijn met Oranje actief op het WK onder 20.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Voor Dijkstra zijn het mooie maanden. Ze tekende een contract bij Ajax en maakt zich nu op voor het WK. “Heel bijzonder. Hopelijk wordt het een hele mooie zomer.” De Bredase wist dat ze deze zomer een eindtoernooi zou spelen, het was alleen de vraag of ze met Onder 19 of Onder 20 mee mocht. Het werd de oudste van de twee lichtingen. “Je kwalificeert je voor het WK. En dan krijg je te horen dat je bij de selectie zit. Dat is helemaal top.”

Wachten op privacy instellingen...

Trainingen
In vergelijking met PSV werd er in aanloop naar de eerste wedstrijd, zondagmiddag tegen Frankrijk, wel anders getraind bij de nationale ploeg. “Ik denk dat je op dit moment wel op een iets hoger niveau traint dan bij PSV. We maken conditioneel ook stappen, het is zwaarder. Het gaat goed”, zegt Nouwen. 

Ook voor Dijkstra zijn de trainingen anders dan het afgelopen jaar, toen speelde ze bij CTO Eindhoven. “Daar zitten wat jongere meiden, het leeftijdsverschil is groter. Hier is het niveau ook hoger. Daar ben je bezig met opleiden, individueel. Hier werk je als team.”

Oranje
“Ik denk dat we ook steeds meer een team worden”, zegt Nouwen tevreden. “Dat is ons sterke punt. We gaan voor het eerst naar het WK en willen ons van onze beste kant laten zien. En dan zien we wel hoe ver we komen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De eerste wedstrijd is tegen thuisland Nieuw-Zeeland, daarna wachten nog groepswedstrijden tegen Ghana en Frankrijk. “We hebben al vaker tegen Frankrijk gespeeld, die ken je wel. Ghana en Nieuw-Zeeland ken ik persoonlijk nog niet zo goed.” 

Op het moment dat de vrouwen aan de aftrap staan kent de tegenstander echter geen geheimen meer, weet de verdedigende kracht uit Deurne zeker. “We analyseren ze, kijken waar hun zwakke en sterke punten liggen.” Nouwen kan eigenlijk niet meer wachten tot de aftrap. “Ik heb er heel veel zin in.”

Champions League
Terwijl Dijkstra een WK gaat spelen, maken haar nieuwe ploeggenoten zich op voor Champions League-voetbal en de start van de competitie. “Natuurlijk is het wel jammer, je komt bij een nieuwe club en mist de voorbereiding. Maar aan de andere kant, je staat wel op een WK. Dat is supergeweldig.”

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.