Spookrijder op A16 bij Prinsenbeek te dronken om blaastest te doen

5 augustus 2018 om 12:47
nl
Een 24-jarige spookrijder was zaterdagnacht zo dronken dat hij niet eens een blaastest voor de politie kon doen. De Poolse man werd betrapt op de A16 bij Prinsenbeek. Hij reed met een snelheid van zeventig kilometer per uur in de tegengestelde richting.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De politie kreeg een melding dat er op de A16 een auto zou stilstaan. Agenten reden ernaartoe en zagen dat de auto inmiddels wel reed. Maar dan dus wel in de verkeerde richting en te langzaam. De politieagenten zetten hun zwaailamp aan om de bestuurder te waarschuwen, maar daar reageerde hij niet op.

In berm terecht
De man kon uiteindelijk worden aangehouden toen hij probeerde te keren en dwars over de vluchtstrook in de berm tot stilstand kwam. Hij stapte uit zijn auto en de agenten merkten dat hij sterk naar alcohol rook. Daarop werd hij meegenomen naar het bureau.

Het lukte de Pool niet om op het politiebureau te blazen. Een GGD-arts heeft daarom bloed afgenomen om te onderzoeken hoeveel de man gedronken had. De man is opgepakt voor rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. Hij is ook zijn rijbewijs kwijt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.