Zonneschermen vallen naar beneden bij flat, bewoonster op haar na geraakt

5 augustus 2018 om 15:09
nl
Twee grote zonneschermen zijn zondagmiddag naar beneden gekomen bij flat De Waard aan de Drunenseweg in Waalwijk. Een bewoonster die op het balkon zat, werd volgens een omstander op een haar na geraakt door een scherm.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Het is niet bekend hoe de zonneschermen precies zijn losgekomen. Ook zijn er wat bakstenen meegekomen. “We gaan bekijken hoe dit kon gebeuren, ook met de leverancier. Dit moet natuurlijk niet kunnen”, vertelt een woordvoerder van woningcorporatie Casade, waar de flat van is.

Schermen nagekeken

Volgens haar hebben collega’s samen met de brandweer gekeken of de andere zonneschermen ook gevaar lopen. Dit lijkt niet het geval. “Het gaat alleen om de zonneschermen op de bovenste verdieping. De rest is veilig gesteld.” Volgens haar geldt dit ook voor de overige schermen op de bovenste verdieping.

“We moeten natuurlijk nog wel de precieze oorzaak achterhalen, maar mensen kunnen gewoon hun balkon op. De andere hangen nog goed vast”, vertelt ze. “We zijn wel erg geschrokken en blij dat het niet anders is afgelopen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.