Deze dansers dansen acht uur per dag (half)naakt in een afgesloten bubbel - Omroep Brabant

Deze dansers dansen acht uur per dag (half)naakt in een afgesloten bubbel

7 augustus 2018 om 07:00
nl
Dansers blijven een week lang 8 uur per dag opgesloten in deze bubbel op Theaterfestival Boulevard.
Dansers blijven een week lang 8 uur per dag opgesloten in deze bubbel op Theaterfestival Boulevard.
Een week lang acht uur per dag (half)naakt in een afgesloten bubbel zitten. Je moet het maar willen. Toch is dat precies wat de dansers van het Eindhovense theatergezelschap United Cowboys doen bij In Case. Een theaterproject dat de hele week te bewonderen is op de Parade in Den Bosch tijdens Theaterfestival Boulevard.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

United Cowboys werd gevraagd om speciaal iets te ontwerpen voor op het festivalplein, waar mensen makkelijk in en uit kunnen lopen, legt creatief brein Maarten van der Put uit. Dat werd In Case. Het idee achter het project is voor een deel het menselijk verloop laten zien, “Maar bezoekers kunnen zelf hun eigen verhaal erbij bedenken, dat is ook wat ik zo mooi aan dit project vind”, aldus Van der Put.

Wachten op privacy instellingen...

Naakt is mooier
En moet dan dan per se naakt? Van der Put: “Ik ben opgeleid in de beeldende kunst, daar is naakt heel normaal.  Voor mij is een dansend lichaam naakt, en soms deels naakt, veel duidelijker en mooier.” 

Aanvankelijk was het idee om de dansers niet acht uur per dag, maar tien uur, op te sluiten in de bubbel: “Dat bleek echt te lang te zijn.” Maar hoewel de dansers na vier uur een pauze krijgen, is ook acht uur lang in een bubbel geen eitje zou je denken. “Het is niet ons doel om ze uit te putten. Maar we letten wel goed op ze. Wij letten denk ik beter op de gezondheid van de dansers dan zij zelf.”

In Case is nog tot en met 12 augustus te zien op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.