'Weer laten zien dat we de beste zijn!': Elfde wereldtitel voor Nederlandse hockeyvrouwen

5 augustus 2018 om 19:15
nl
De Nederlandse hockeyvrouwen hebben voor de elfde keer in de geschiedenis de wereldtitel behaald. Het elftal van bondscoach Alyson Annan was in de finale in Londen veel te sterk voor Ierland: 6-0. Halverwege leidde Oranje al met 4-0.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Lidewij Welten opende in de 7e minuut de score. Kelly Jonker verdubbelde vroeg in het tweede kwart de voorsprong. Kitty van Male en Malou Pheninckx uit Oosterhout scoorden ook nog voor rust. Opnieuw Welten en Caia van Maasakker (strafcorner) namen de doelpunten in de tweede helft voor hun rekening.

"Heel erg gaaf! De echte finale was misschien zaterdag al, maar we hebben vandaag laten zien dat wij de beste zijn", glunderde Welten na afloop. "Het was vandaag misschien wel makkelijker, maar niet minder verdiend. En we hebben al genoeg spanning gehad, dus ik ben er helemaal oké mee. Het wordt een mooi feestje vanavond en jullie zijn niet uitgenodigd met de camera", zei ze tegen de NOS.

Brabant
Welten, een van de steunpilaren van HC Den Bosch, werd ook uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. De Brabantse delegatie bestond verder uit Ireen van den Assem, Carlien Dirkse van den Heuvel, Margot van Geffen, Marloes Keetels, Josine Koning, Frédérique Matla, Laura Nunnink en Pien Sanders. 

Nederland won het vorige WK, vier jaar terug in Den Haag, ook. Toen werd Australië in de finale verslagen.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!