Ahdania en Sasha (2) uit Budel moeten buiten slapen, aardbeving treft Lombok

5 augustus 2018 om 20:07
nl
Een zware aardbeving heeft zondag Lombok getroffen. De Budelse Ahdania en haar dochter Sasha (2) verblijven op het Indonesische eiland. Mark Huysmans maakt zich grote zorgen over zijn vrouw en dochter. Woensdag zouden ze terugvliegen, maar of dat nu nog kan, is maar de vraag.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Inmiddels zijn er 80 doden gevallen. Op het Indonesische eiland zitten heel wat Brabanders. Op vakantie of zoals voor de Budelse Ahdania en Sasha Huysmans, op familiebezoek. Twee maanden geleden vlogen ze naar Lombok en komende woensdag zouden ze weer terugkomen. Maar het vliegveld is nu nog niet open. 

Buiten slapen
De familie van Ahdania heeft de eerste aardbeving gelukkig zonder grote verwondingen kunnen doorstaan. Maar iedereen maakt zich druk om de volgende aardbeving. Daarom slaapt iedereen op straat voor de zekerheid. Mark heeft vanuit Budel nog wel kunnen skypen met vrouw en dochter. 

Tsunami
De aardbeving brengt volgens Mark herinneringen terug bij zijn vrouw. Zij was in 2004 ook bij de tsunami die zoveel slachtoffers maakte. Volgens Ahdania was de aardbeving van zondag zeker zo krachtig. Ook nu gaven de autoriteiten een tsunamiwaarschuwing af, maar die werd korte tijd later gelukkig weer ingetrokken.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.