Willem II hoopt Aras Özbiliz op huurbasis vast te legen: oud-Ajacied traint al mee

6 augustus 2018 om 09:49
nl
Op de training van Willem II vandaag is een nieuw gezicht te bewonderen. Aras Özbiliz traint vanaf vandaag mee met de Tricolores. De oud-Ajacied heeft van zijn huidige club Besiktas toestemming gekregen om met Willem II mee te trainen. De Tilburgse club hoopt zo snel mogelijk al het papierwerk af te ronden en de huurdeal rond te krijgen.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

"Met Özbiliz heeft Willem II een ervaren speler bij de selectie gehaald", zegt Omroep Brabant Willem II-watcher Fabian Eijkhout. "Hij speelde vijf jaar bij Ajax, kent Nederland en het voetbal hier. Toen hij doorbrak bij de Amsterdammers waren de verwachtingen hoog, die verwachtingen heeft hij eigenlijk nooit waar kunnen maken. Bij Ajax niet en later bij Spartak Moskou en Besiktas ook niet."

Aanvaller
Özbiliz is een aanvaller die een voorkeur heeft voor de rechtsbuiten positie. "Maar hij kan eigenlijk op iedere positie in de voorhoede spelen", zegt Eijkhout. "En juist daar kan Willem II wel versterking gebruiken. Ook omdat er in de voorbereiding tegen profclubs maar één keer gescoord is." 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Bij Ajax werd de Armeen gezien als een groot talent, al kwam het er nooit echt uit. Eijkhout vraagt zich af of de aanvaller dat bij Willem II alsnog kan inlossen. "Het is alleen de vraag hoe goed hij nu echt is, want de laatste jaren heeft hij heel weinig wedstrijden gespeeld, mede door blessures. Misschien kan hij bij Willem II wél laten zien waarom hij als talent bestempeld werd.”

Volgens trainer Adrie Koster is Özbiliz fit, zo laat hij weten aan het Brabants Dagblad. "Hij heeft de hele voorbereiding bij Besiktas meegedaan, dus dat is niet zo vreemd." Koster noemt de Armeen een speler die echt nodig was. Met de komst van de buitenspeler is Willem II bijna klaar op de transfermarkt. "Op een tweede spits na is de selectie nu rond", aldus Koster.

De huurdeal zou een terugkeer op de Nederlandse velden betekenen voor Özbiliz. De 28-jarige Armeens international doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax, alvorens hij na 26 wedstrijden een transfer maakte naar Kuban Krasnodar uit Rusland. Daarna speelde Özbiliz nog voor Spartak Moskou, Besiktas, Rayo Vallecano en Sheriff Tiraspol. Aan de laatste twee clubs werd hij verhuurd door Besiktas, waar hij ook dit seizoen niet op veel speeltijd hoefde te rekenen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.