PSV weet waar het aan toe is: Champions League-play-offs tegen winnaar FK Qarabag-FK BATE Borisov

6 augustus 2018 om 12:11
nl
PSV kan zich gaan voorbereiden op de cruciale Champions League-play-offs-wedstrijden nu bekend is welke twee tegenstanders de Eindhovenaren tegen kunnen komen. De winnaar van de wedstrijd FK Qarabag - FK BATE Borisov strijdt eind augustus in een tweeluik met PSV om een Champions League-ticket. PSV-watcher Joost van Erp denkt dat het niet veel uitmaakt wie PSV uiteindelijk treft: "Het zal sowieso een zware bevalling worden."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De loting koppelde PSV maandagmiddag in Nyon aan de kampioenen van Wit-Rusland en Azerbaijan. De Eindhovense landskampioen zal op 21 of 22 augustus afreizen richting Wit-Rusland of Azerbijan en daar aantreden tegen één van de twee Oost-Europese ploegen. Een week later wordt de return gespeeld in het Phillips Stadion. 

Wachten op privacy instellingen...

"Geen enkele Nederlandse club heeft het momenteel makkelijk in Europa, dat zal voor PSV niet anders zijn", zegt Van Erp. "Het zou natuurlijk prachtig zijn als PSV doorgaat en een aantal mooie clubs treft in het hoofdtoernooi van de Champions League."

Lange reis
Het zal zonder meer een lange reis worden voor de ploeg van Mark van Bommel. De reis naar Wit-Rusland zal om de nabij 1800 kilometer bedragen, een reisje naar Baku, waar Qarabag zijn thuiswedstrijden speelt, is vele malen langer: ruim 4000 kilometer. 

Tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

De tegenstanders
PSV zal aantreden tegen de kampioen van Azerbaijan of de kampioen van Wit-Rusland. FK Qarabag werd de afgelopen vier jaar kampioen van Azerbaijan en begon al in de eerste Champions League-voorronde. Dat tweeluik werd gewonnen door Olimpija uit Slovenië met 1-0 te verslaan. In de tweede ronde was Qarabag over twee wedstrijden met 3-0 te sterk voor Kukësi uit Kosovo. Qarabag kwam vorig seizoen ook uit in de Champions League. De club uit Azerbaijan werd laatste in een poule met AS Roma, Chelsea en Atletico Madrid. Tegen laatstgenoemde club wist Qarabag wel twee keer een punt uit het vuur te slepen. 

FK BATE Borisov
Waar voor PSV het seizoen nog moet beginnen, is de Wit-Russiche kampioen al bijna op de helft van de competitie. BATE speelde namelijk al zeventien wedstrijden tot dusverre en staat ook nu weer bovenaan (veertien keer winst, twee keer gelijk en één keer verloren). BATE stroomde in de tweede voorronde in en nam het op tegen HJK Helsinki. In eigen stadion werd er met 0-0 gelijkgespeeld, maar in Finland was BATE met 2-1 te sterk. De meest bekende speler in de selectie van BATE Borisov is zonder twijfel de Wit-Rus Aleksandr Hleb. De 37-jarige middenvelder speelde voor onder meer VfB Stuttgart, Arsenal en FC Barcelona. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.