PSV'er Steven Bergwijn verlengt contract tot 2022: 'Ik ben nog niet klaar bij PSV'

6 augustus 2018 om 14:08
nl
PSV heeft het contract van Steven Bergwijn opengebroken en verlengd tot 2022. Het huidige contract liep af in 2021. De aanvaller uit de eigen opleiding van de Eindhovense club geeft aan blij te zijn met de contractverlenging. Ook interim-technisch manager John de Jong is blij. “Dit nieuwe contract voor Steven is een signaal in alle opzichten. Wij willen hem belonen voor zijn uitstekende ontwikkeling."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Met de contractverlenging van Bergwijn houdt PSV de jonge aanvaller definitief uit handen van de geïnteresseerde clubs. Bergwijn gaf een aantal weken geleden al aan dat hij bij PSV zou blijven. "Bergwijn is in alle opzichten een voorbeeld voor hoe wij de ontwikkeling van een voetballer voor ogen hebben", zegt John de Jong op de website van PSV. "We zijn blij dat ook hij nu in een vroeg stadium in de transferwindow aangeeft dat hij tevreden is hier.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

De pas 20-jarige Bergwijn behoort al jaren tot de selectie van PSV. Op zeventienjarige leeftijd maakte hij al de overstap van de A1 naar het eerste. Afgelopen seizoen groeide de aanvaller uit tot een vaste waarde in het elftal van Phillip Cocu. In 32 competitiewedstrijden kwam hij tevens tot acht doelpunten, waaronder de 3-0 in de kampioenswedstrijd tegen Ajax. In totaal heeft Bergwijn 80 officiele wedstrijden gespeeld voor de Eindhovenaren. Daarin was hij goed voor tien doelpunten vijftien assists. 

'Niet klaar'
Bergwijn geeft aan dat hij nog genoeg kan leren in Nederland. "We gaan natuurlijk ons proberen te kwalificeren voor de Champions League", doelt de Amsterdammer op het tweeluik tegen de winnaar van FK Qarabag tegen FK BATE Borisov. "Ik ben nog niet klaar bij PSV. De Champions League is het hoogste podium en daar wil ik graag extra ervaring op doen."

Voor PSV is dit al de derde drijvende kracht die deze zomer aan boord blijft en bijtekent. Eerder wist de club al Luuk de Jong en Jeroen Zoet uit handen van geïnteresseerde clubs te houden. 

Steven Bergwijn werd afgelopen seizoen kampioen van Nederland met PSV

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.