Video

Stadionverbod voor man (45) die verstandelijk beperkte Ritchie sloeg in PSV-stadion

6 augustus 2018 om 16:06
nl
De 45-jarige man uit Eindhoven die een verstandelijk beperkte jongen in het gezicht heeft geslagen na de wedstrijd PSV-Feyenoord afgelopen zaterdag, heeft een gebiedsverbod van 90 dagen gekregen van het OM. Hij mag die periode niet in de buurt van het stadion komen.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

Ritchie, een verstandelijk beperkte jongen, ging zaterdag met zijn pleegvader Theo Maas uit Someren naar de wedstrijd PSV-Feyenoord. Dolenthousiast was hij want hij is groot fan van Feyenoord. Toen de winnende goal voor zijn club werd gescoord door Jordy Clasie, was hij dan ook uitzinnig. Totdat de verdachte, een 45-jarige PSV -hooligan, Ritchie hard in het gezicht sloeg

'Het absolute dieptepunt'
PSV-directeur Toon Gerbrands reageert in een verklaring ontzet op het incident. "Te schandalig voor woorden. Het absolute dieptepunt", aldus Gerbrands.

"Gelukkig is de dader door personeel van PSV gepakt en overgedragen aan de politie. Er is aangifte gedaan en er zijn getuigen. Dat zijn de voorwaarden om keihard op te kunnen treden. Wij gaan er van uit dat hij zich bij de rechter moet verantwoorden."

Verdacht van mishandeling
De man uit Eindhoven staat 2 november voor de politierechter en wordt verdacht van mishandeling. Daarnaast heeft hij van het Openbaar Ministerie een verbod van 90 dagen gekregen om zich in of rond het stadion te begeven. 

De verdachte is zaterdagavond aangehouden en mocht de dag erna weer naar huis.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.