Nasser kan toveren met een bal, kunsten van straatvoetballer en Instagram-ster te zien in theater

6 augustus 2018 om 20:58
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Nasser kan toveren met een bal.
1/2 Straatvoetballer Nasser laat zijn kunsten zien in het theater
Een panna hier, een akka daar. Daar draait Nasser El Jackson (23) uit Tilburg-Noord zijn hand niet voor om. Niemand in Brabant kan beter straatvoetballen dan hij. Sterker nog, bijna niemand in de wereld kan beter straatvoetballen. Nasser is namelijk een voormalig wereldkampioen groundmoves - een chique benaming voor voetbaltechniek. Nu is Nasser te bewonderen in de voorstelling Ball in De Verkadefabriek in Den Bosch tijdens Theaterfestival Boulevard.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Hij begon als veldvoetballer, maar wist nooit door te breken. En toen werd Nasser gevraagd om deel te nemen aan een straatvoetbalteam. Dat veranderde zijn leven. Met de bal als een touwtje aan zijn voet veroverde Nasser eerst de straten van Nederland en in 2016 ook de wereld. "Er werd na het winnen van het wereldkampioenschap heel erg aan mij getrokken. Ik ben filmpjes gaan maken op YouTube en Instagram. Nu heb ik een heel managementteam dat mij begeleid en wereldwijd verkoopt." 

Lees verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

 

Dat succes trok ook het oog van choreograaf Guilherme Miotto. "Hij inspireerde me echt. Het werd me duidelijk dat er nog een heleboel te ontdekken was. En ik had heel veel interesse om te kijken hoe ik het theater en het freestylevoetbal met elkaar kon verbinden." En zo begon het werk in het theater, met als resultaat het uur durende Ball

Instinct
“De voorstelling is vooral mijn instinct”, legt Nasser uit. “Dat is echt alles van van binnenuit komt: grote bewegingen maken, vallen en opstaan. En dat mix ik met mijn freestylevoetbal.” En dat doet hij met een onfeilbare balcontrole waar iedere voetballiefhebber spontaan geluksvocht van in de ogen krijgt.

Hoewel Nasser en het theater elkaar gevonden lijken te hebben, kan je de combinatie moeilijk vanzelfsprekend noemen. Zoveel geharde straatvoetballertjes zie je immers niet op de planken. “Nee, dat klopt. Ik heb ook lang niet alles van de voorstelling gedeeld met vrienden en volgers. Zeker de rare bewegingen die ik maak, zullen ze niet altijd begrijpen." 

Hij sluit niet uit dat zijn vrienden tijdens het begin van de voorstelling lachend in hun stoel zullen zinken. "Maar als ze eenmaal een tijdje kijken en zien wat ik doen, dan komen ze ook in een trance." Voor Nasser maakt het niet zoveel uit. Hij doet gewoon wat hij leuk vindt. Voetballen. "En ik wilde vroeger als kind ook altijd graag acteur worden. Dat is nu ook op deze manier gelukt."

Wachten op privacy instellingen...

 

Ball is van 6 tot en met 8 augustus te zien in De Verkadefabriek in Den Bosch.

Wachten op privacy instellingen...