Video

Ritchie in de watten gelegd door zijn club Feyenoord na klap in PSV-stadion

6 augustus 2018 om 18:30
nl
Het was een heftig weekend voor Ritchie uit Someren nadat hij zaterdag een klap in zijn gezicht kreeg na afloop van de wedstrijd PSV-Feyenoord. Maar maandag kon de verstandelijk gehandicapte jongen weer lachen. Hij kreeg namelijk de VIP-behandeling bij de club waar hij voor juicht, Feyenoord.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Ritchie mocht in de fanstore samen met pleegvader Theo een nieuwe outfit bij elkaar zoeken. En hij kreeg vier vrijkaarten voor de eerstvolgende wedstrijd van zijn club, in De Kuip. Volgens Ritchie ‘het mooiste stadion van Nederland’. “Hij is er heel blij mee”, zegt vader Theo. “We gaan elk jaar sowieso voor zijn verjaardag naar Rotterdam om een Feyenoord-outfit te kopen.”

Niet bang
Bang om weer naar een voetbalwedstrijd te gaan is Ritchie niet, volgens Theo. “Nee, hij wil zeker naar deze wedstrijd. Zijn vriend Kjell, die ook mee was, is er nog wel erg van ontdaan. Ik weet niet of hij wel mee wil.”

Vader Theo hoopt dat potentiële onruststokers iets leren van de ervaring van zijn zoon. “Ritchie kan zelf heel goed omgaan met verlies. Je zou willen dat andere mensen in het stadion daar ook zo mee omgaan. Het zou mooi zijn als mensen met kinderen met een gerust hart het stadion binnen kunnen.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.