'Nietsvermoedende' chauffeur meldt zich nadat hij Eindhovenaar van de weg had gereden

7 augustus 2018 om 12:47
Kor op de plek van het ongeval (Privéfoto)
Kor op de plek van het ongeval (Privéfoto)
De automobilist die maandagochtend in Eindhoven Kor Smeenge van de weg reed en daarna was doorgereden, heeft zich gemeld bij de politie. De man deed dit nadat hij op internet over het ongeluk had gelezen, zo laat de politie weten. Hij zou niets van het ongeluk gemerkt hebben.
Profielfoto van Linda van Dijk
Geschreven door
Linda van Dijk

Bij de aanrijding in de buurt van de Berenkuil, een grote rotonde in Eindhoven, werd Smeenge op zijn motor aangereden door een auto met aanhanger. Dader en slachtoffer spreken elkaar deze dinsdag.


'Verzekering handelt zaak af'

"Ik ben gewoon van de weg afgeduwd", aldus de Eindhovenaar, die onder meer diverse kneuzingen opliep. Tot verontwaardiging en boosheid van de 37-jarige Smeenge reed de bestuurder door, het slachtoffer gewond achterlatend. Kennelijk had de veroorzaker niet opgemerkt dat er een aanrijding had plaatsgevonden en de zaak wordt door de verzekering afgehandeld, zo laat de politie weten.

'Bij de kladden pakken'

Smeenge was op weg naar zijn werk toen het ongeluk gebeurde. Hij heeft niks gebroken of gescheurd, maar de tijd zal het leren of het bij kneuzingen blijft, zo liet de man weten nadat hij in een ziekenhuis was geweest. Smeenge: "Letsel is niet in alle gevallen meteen zichtbaar".


Ook zijn motor raakte flink beschadigd. Desondanks klom de Eindhovenaar direct op zijn motor om de dader te achterhalen. Vergeefs. "Ik schoot gewoon in een survivalmodus. Ik dacht, dit doe je me toch niet aan? In blinde paniek doe je dat soort dingen. Je wil zo iemand gewoon bij zijn kladden pakken", aldus Smeenge, die blij is met alle reacties van vrienden, collega's en anderen op het ongeluk.

Wachten op privacy instellingen...