Draai van de Kaai zonder grote wielersterren, maar mét Django Wagner en Anita Meyer

6 augustus 2018 om 20:51
nl
Grote wielersterren als Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Geraint Thomas konden in Roosendaal rijden dit jaar. Maar de organisatie van de Draai van de Kaai heeft geen zin meer om enorme bedragen te betalen voor een 'rondje om de kerk'. Django Wagner, Tim Douwsma en Anita Meyer waren wél van harte welkom.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

"Ik vind het een heel goede keuze", zegt een man die op een hek naar de koersende renners zit te kijken. "Die grote mannen hebben hun koers al gehad. Het is veel interessanter voor de teams te gaan."

Nieuwe stijl
Maar niet iedereen is het met hem eens. Even verderop zitten wat vrienden samen in het zonnetje. Pilsje erbij, bakje pinda's. "Even kijken wat het is, de nieuwe stijl. Maar ik mis Tom Dumoulin wel. Het is altijd leuk geweest. Waarom moet je dan op deze manier verder gaan?"

De tekst gaat door onder de foto.


Een ouder echtpaar zit onder een parasol lekker in de schaduw. "Het criterium is niet meer", zegt de man. "De Acht van Chaam probeerde dat jaren geleden ook. Daar is het niet gelukt."

"Tom Dumoulin komt niet", zegt de vrouw. "Maar er zijn nog genoeg anderen."

De tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Druk
Bij de renners is het druk. Bij Django Wagner, één van de optredende artiesten, is het drukker. Bezoekers steken de handjes in de lucht. "Even tussen de wielrenners door naar Django hé", zegt een bezoeker. 

"Ik kom toch voor het wielrennen hoor", zegt een ander. "Zo meteen ga ik daar weer kijken."

De tekst gaat door onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

De mix van een koers zonder grote namen en entertainment met grote namen leek dit jaar te werken. Want ondanks de hitte hingen ze in het centrum van Roosendaal met de benen buiten. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.