Joris van Gool niet naar halve finale bij EK-debuut: 'Niet teleurgesteld en ook niet dik tevreden'

6 augustus 2018 om 20:48
nl
Joris van Gool maakte maandag zijn debuut op het EK atletiek. De sprinter uit Rijen liep op de honderd meter een tijd van 10.52, niet genoeg om zich te plaatsen voor de halve finales. Toch is het niet zo dat teleurstelling overheerst.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

“Het is een dubbel gevoel. Natuurlijk is er teleurstelling, dit was niet de tijd of plek waar je vooraf voor gaat. Je komt hier niet om niet te presteren. Aan de andere kant is deze race een goede weerspiegeling van hoe dit seizoen gaat.”

‘Alles is nieuw’
Met 10.52 kwam Van Gool niet in de buurt van zijn toptijd dit jaar. “Dat komt ook door de omstandigheden. Het was heel warm en we hadden een beetje wind tegen. Dat is overigens geen excuus voor het eigen presteren, maar het heeft wel te maken met de prestatie.”

“En dan zijn er natuurlijk nog meer externe factoren”, vervolgt de sprinter uit Rijen. “Dit is mijn eerste grote toernooi, mijn eerste EK. Dan is er toch een beetje spanning. Er zijn ook dingen anders. Normaal moet je twintig minuten voor de race in de callroom zijn, hier is dat veertig minuten. Dan bouwt de spanning nog meer op.” 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Het is voor het eerst, het is nieuw. Maar Van Gool weet dat eens de eerste keer moet zijn. “En dan kun je dat beter nu hebben dan op je 26e, als je op je piek zit qua presteren.”

Geen fouten
“Hoewel de tijd misschien anders doet vermoeden, heb ik als je naar het grotere plaatje kijkt goed gelopen”, legt Van Gool uit. “Ik heb niets fout gedaan wat ik anders goed doe. Ik heb geen dingen anders gedaan. Dit is nu een ervaring die je meeneemt, het is een goede start naar de volgende toernooien. Al met al ben ik niet echt teleurgesteld en ook niet dik tevreden.”

Voorlopig blijft Van Gool nog in Berlijn. Zondag komt hij mogelijk in actie met de estafetteploeg. “En ik kan hier rondkijken, naar andere atleten kijken en leren van de dingen die ik zie.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.