Goed nieuws voor deze schapen: nog één dag snikheet, dan verkoeling

7 augustus 2018 om 07:32
nl
Maak je maar op voor opnieuw een snikhete dag. Nog één keer. In het oosten van de provincie kan het zelfs 38 graden worden. Opnieuw tropische temperaturen dus. Voor het laatst voorlopig, want woensdag is het met een graad of 25 à 26 een stuk koeler. De schapen op de foto zullen daar blij mee zijn!
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

 

Wachten op privacy instellingen...

In de loop van de dinsdagmiddag neemt de hoge bewolking vanuit het zuiden toe. Lokaal kan er dinsdagavond ook in onze provincie een onweersbui vallen. Dit gaat gepaard met zware windstoten. Toch wordt het in de nacht naar woensdag niet koeler dan zo’n 20 graden.

Tot woensdagochtend tien uur geldt in onze provincie nog code geel vanwege de aanhoudende hitte. Adviezen om voldoende te drinken en lichamelijke inspanning te beperken blijven dan ook van kracht.

Waarschuwing voor smog
Het RIVM waarschuwt bovendien voor smog. Hiermee kunnen we dinsdag in heel het land te maken krijgen. De luchtkwaliteit kan volgens de volksgezondheidsorganisatie in heel het land ‘slecht’ zijn.

Smog door ozon ontstaat bij ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen met weinig wind. Het kan leiden tot hoesten en kortademigheid en astmaklachten kunnen door smog verergeren. Ook hebben veel mensen last van irritatie aan ogen, neus en keel. Wie gevoelig is voor verontreinigde lucht, kan het beste binnen blijven en geen zwaar lichamelijk werk verrichten, aldus het RIVM. Woensdag is het beter gesteld met de luchtkwaliteit. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!