Baanwielrenner Harrie Lavreysen hoopte op meer, maar is vooral 'heel blij' met brons

7 augustus 2018 om 08:51
nl
Harrie Lavreysen uit Luyksgestel pakte gisteren brons tijdens het EK baanwielrennen in Glasgow op het onderdeel 'sprint'. De 21-jarige baanwielrenner verloor in de halve finale van trainingsmaat Jeffrey Hoogland, maar hij herpakte zich in de troostfinale door de Brit Jack Carlin te verslaan. "Ik heb alles gegeven, je hoopt op meer maar ik ben heel blij met brons."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Dat zegt Lavreysen in gesprek met de NOS. Het verlies in de halve finale van Hoogland dreunde nog wel even na bij Lavreysen, zo geeft hij toe. "Dat is moeilijk en ik baalde wel. Vooral omdat ik hem een maand geleden nog versloeg."

Tekst gaat verder onder de Instagrampost en tweet.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Troostfinale
Toch moest Lavreysen zich herpakken, want er stond nog een troostfinale op het programma waar hij vol voor de bronzen plak moest gaan. Uiteindelijk won de jonge baanwielrenner die strijd van Jack Carlin, na drie heats. De eerste heat won Lavreysen, de tweede heat ging naar de Brit, waarna er een beslissende derde heat aan te pas moest komen. Lavreysen won die uiteindelijk met overmacht. "Jammer dat ik drie heats nodig had", zegt Lavreysen hijgend. "Maar om het dan uiteindelijk zo te winnen, dat is wel heel vet."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Goud
De baanwielrenner uit Luykgestel pakte een dag eerder ook al een gouden medaille tijdens de teamsprint, samen met Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Nils van 't Hoenderdaal. In maart veroverden Lavreysen, Hoogland en Van 't Hoenderdaal in Apeldoorn de wereldtitel. Vanmiddag komt Lavreysen nog in actie op het onderdeel 'keirit'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.