Bij ijssalon Il Circo draaien ze lange dagen: 'Deze zomer is krankzinnig'

7 augustus 2018 om 11:08
nl
Het ijs is deze zomer niet aan te slepen bij ijssalon Il Circo in Stiphout. Door de hittegolven zijn alle records gebroken. "Het is een krankzinnige zomer, iedere avond is het hier een gekkenhuis", zegt uitbater René.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Het is wel keihard werken voor René en Rita, die al vijftien jaar de ijssalon hebben: "Andere zomers heb je ook wel eens een rustige dag, nu gaat het zeven dagen per week door. Om acht uur s'morgens beginnen we met ijs maken, om elf uur gaat de zaak open en om tien uur 's avonds sluit de deur." Lange dagen dus. "Maar je hoort mij maar heel zachtjes klagen", zegt René met een brede glimlach. 

Veertig smaken
De klanten van Il Circo kunnen kiezen uit maar liefst veertig smaken ijs. "Ze lopen allemaal even goed deze zomer", zegt René. Vanwege de extreme drukte moest hij zelfs extra personeel aannemen: "De eerste de beste die kwam solliciteren werd aangenomen. Dan moet je ze nog wel inwerken want ijs scheppen lijkt makkelijker dan dat het is. Je moet zorgen dat alle bolletjes even groot zijn, anders gaan klanten klagen", zegt René 

Carriere switch
Aan de muur van Il Circo hangen foto's van circusartiesten. Daarop is te zien hoe Rita en René vroeger als trapeze artiesten in de touwen hingen. Toen René vijftien jaar geleden rugklachten kreeg werd het tijd voor iets anders. Van de uitbater van ijssalon Roma in Eindhoven leerde René om ijs te maken. Nu heeft hij, samen met zijn vrouw, al jaren een succesvolle zaak die tot ver buiten Stiphout een begrip is. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.