Verdachte van ongeluk Nieuwe Prinsenkade Breda wil naar zieke opa, maar blijft langer vast zitten - Omroep Brabant
Video

Verdachte van ongeluk Nieuwe Prinsenkade Breda wil naar zieke opa, maar blijft langer vast zitten

7 augustus 2018 om 13:37
nl
De rechter in Breda heeft dinsdagochtend besloten dat Toufik Al B. langer vast blijft zitten. Hij wordt er van verdacht vorig jaar oktober de toen 34-jarige Robbie aangereden te hebben op de Nieuwe Prinsenkade in Breda. Op de beelden van dat ongeluk was te zien hoe Robbie door de aanrijding de lucht in werd geslingerd. De verdachte reed door, hij werd pas in februari opgepakt.
Profielfoto van Birgit Verhoeven
Geschreven door
Birgit Verhoeven

De verdachte zelf was aanwezig in de rechtszaal en ontkent de aanrijding veroorzaakt te hebben. Hij zou zijn auto uitgeleend hebben en niet weten wat ermee gebeurd is of wie er in gereden heeft. Het Openbaar Ministerie denkt met zekerheid te kunnen zeggen dat Al B. wel degelijk de bestuurder van de auto was. Degene die ook in de auto zat, zal niet vervolgd worden.   

Wachten op privacy instellingen...

Verdachte Al B. vertelde tijdens de zitting dat hij graag bij zijn zieke opa wil zijn. Zijn oma overleed eerder al en daar kon hij ook niet bij zijn omdat hij vastzat. Zijn opa ligt nu ook op sterven en dat was voor de advocaat een reden om voor een voorlopige vrijlating te pleiten. 

Toch besloot de rechter dat de verdachte langer vast moet blijven zitten. Alle onderzoeken zijn inmiddels klaar, maar de verdachte wordt van doodslag verdacht en dat is een ernstig feit. Bovendien was de impact van het ongeluk zo groot dat er sprake is van een ‘geschokte rechtsorde’. Volgens de rechter zou wel bekeken kunnen worden of de verdachte tijdelijk de gevangenis kan verlaten om z'n opa te bezoeken. 

Wachten op privacy instellingen...

Slachtoffer Robbie was ook aanwezig. Tussen zijn vriendin en moeder in en omringd door familie en vrienden zat hij achterin de rechtszaal. Zo op het eerste gezicht maakte hij een fitte indruk. Wie de beelden van de aanrijding heeft gezien, zou niet verwachten dat hij überhaupt ooit weer op de been zou komen. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.