Accordeonspeler Juul stopt definitief met spelen op de markt van Etten-Leur

7 augustus 2018 om 21:33
nl
Accordeonspeler Juul stopt definitief met spelen op de markt van Etten-Leur. Juul speelde met enige regelmaat zijn vrolijke muziek bij de Moeierboom op de markt van Etten-Leur, maar niet iedereen werd daar gelukkig van. Bij de buurtwacht kwamen eind april klachten binnen over de straatmuzikant. Sindsdien heeft Juul lang getwijfeld of hij door moest gaan. Nu heeft hij definitief besloten om te stoppen.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

"Hoi allemaal, de accordeonspeler in het centrum van Etten-Leur is definitief gestopt", schrijft Juul aan Omroep Brabant. "Ik heb verloren van de klagers. Vandaag had ik nog hoop, maar vanmorgen mocht ik nergens spelen waar de klagers wonen met als reden dat ik te veel attributen bij me zou hebben."

Volgens Juul zijn juist die attributen, waaronder een grote Mickey Mouse, essentieel bij zijn optreden. "Dat zijn juist de spullen die de mensen, vooral de kinderen, leuk vinden. Niemand heeft mij in al die maanden verteld wat ik wel en niet mocht neerzetten. Het is triest, maar het is niet anders." 

Goede doel

Juul werd eerder al verteld dat hij niet langer dan een half uur op een plaats mag spelen en dat het geluid flink zachter moest. Ook zou hij een vergunning moeten gaan aanvragen bij de gemeente om te mogen spelen. Tot nu toe hoefde dat nooit omdat hij met zijn optredens niet geld ophaalt voor zichzelf, maar juist voor het goede doel Kika. 

Nu is volgens de straatmuzikant de maat vol. "Ik heb besloten om definitief te stoppen. Het is genoeg geweest." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.