Mysterieuze rode bol drijft over Bossche Zuiderplas

8 augustus 2018 om 11:30
nl
Wie afgelopen dagen verkoeling zocht bij de Zuiderplas in Den Bosch zag waarschijnlijk een grote ronde bol in het water drijven. Hij hoort bij de voorstelling 'Dreef' die te zien is vanwege Festival Boulevard.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

De rode bol is het toneel van de voorstelling. Met zo'n twintig man stap je aan boord en drijf je over de Zuiderplas. 

"De bodem van de bol zakt naar beneden", vertelt Luuk Weers van het theatergezelschap Schweigman&. "Daardoor kun je tijdens de voorstelling naar beneden het water in kijken. Je ziet dan schimmen van dieren die onder water leven. Uiteindelijk komen die ook de bol in." 

Weers is een van de acteurs die onder water begint en langzaam de bol in kruipt. Wat de acteurs precies doen, wil hij niet prijs geven omdat de voorstelling een verrassing moet blijven. "Ik ben alleen niet geschoold als duiker. In het begin was het daarom een grote uitdaging om zonder zuurstof onder die bol te duiken, want dat is wat we doen." 

Wachten op privacy instellingen...

De bol is speciaal voor de voorstelling gemaakt, maar dat gebeurde jaren geleden. Dreef stond twaalf jaar geleden namelijk ook al op Festival Boulevard. Omdat Schweigman& vijftien jaar bestaat, spelen ze een aantal succesvolle shows opnieuw. 

Dreef is er daar één van en dat het een populaire voorstelling is, blijkt uit de kaartverkoop. De voorstelling was al snel helemaal uitverkocht. Dinsdagmiddag werden er nog meer gasten teleurgesteld. De voorstelling van één uur 's middags kon niet doorgaan vanwege de hitte. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.