Onstuimige onweersnacht zorgt voor omgewaaide bomen en blikseminslagen

8 augustus 2018 om 11:53
nl
Een rake blikseminslag heeft dinsdagnacht een huis aan de Orseleindstraat in Oss in brand gezet. De bewoners konden op tijd hun huis verlaten. Zover bekend raakte niemand gewond. De brandweer heeft vooral de handen vol gehad aan alle omgewaaide bomen.
Profielfoto van Audrey Verhagen
Geschreven door
Audrey Verhagen

Op beelden is te zien dat de bliksem naast de schoorsteen is ingeslagen. In het dak zit een groot gat. De brand die na de blikseminslag ontstond, sloeg snel om zich heen. De schade aan het huis is groot. De brandweer bluste het vuur met twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een watertankwagen.

Ook in Chaam sloeg de bliksem in, ook hier in een dak van een huis. De brandweer kon de brand snel blussen zodat de schade beperkt bleef. Volgens de politie raakte niemand gewond. 

Bomen

De zomerstorm zorgde op veel plaatsen voor schade. Op de Bertelindislaan in Waalre waaide een boom om. De brandweer heeft 'm van de weg gehaald. Op de Broekdalerbaan in Beek en Donk werd de weg versperd door omgevallen bomen en ook in Mierlo moest de brandweer uitrukken voor omgewaaide bomen zoals op 't Voortje. Ook in de Goossenstraat in Best wordt een omgewaaide boom gemeld.In Bladel maken ze na de storm de schade op. Op Twitter laat de gemeente weten dat ze druk bezig zijn om alle bomen van de weg te krijgen. 

Wachten op privacy instellingen...
Verkoeling


Na weken van extreme hitte en droogte is Brabant wel toe aan wat verkoeling. Ook Sanne uit 040 zag het onweer voorbij trekken. 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.