Video

Wil je vrachtwagenchauffeur worden, maar heb je geen rijbewijs? Geen probleem!

8 augustus 2018 om 08:28
nl
Er is een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs en daarom gaat Bas Logistics in Etten-Leur zelf nieuwe chauffeurs opleiden. Ze zitten zo krap in de mensen dat zelfs mensen zonder rijbewijs aan de opleiding mogen meedoen.
Profielfoto van Merel de Leuw
Geschreven door
Merel de Leuw

Maar als je geen rijbewijs hebt, mag je natuurlijk niet meteen in een vrachtwagen rijden. Deze mensen leren eerst laden en lossen terwijl ze bij een rijschool een B-rijbewijs halen. “Je rijdt ook met je mentor mee. Dan kun je alvast zien hoe alles werkt”, vertelt Joey Petterson, die zelf in opleiding is.  “Als je je rijbewijs gehaald hebt, mag je met een bakwagen rijden. En zo ga je naar een steeds grotere vrachtwagen.”

Groot tekort
Het opleidingstraject duurt een half jaar tot een jaar. Als je eerst nog een gewoon rijbewijs moet halen komen daar ongeveer drie maanden bij. Volgens mentor Brian van Bladel moet er iets gebeuren. “We merken dat er wereldwijd een groot tekort is en daarom zijn we hard op zoek naar nieuwe chauffeurs.”

Ze zijn vooral op zoek naar jonge mensen die nog geen ervaring hebben. “Als we ze zelf opleiden stromen ze makkelijk door in het bedrijf en snappen de werkwijze. Jongens die al gewerkt hebben bij een ander bedrijf zijn andere werkwijzen gewend. Maar iedereen is welkom natuurlijk”, vertelt Brian. 

En goed nieuws voor de geïnteresseerden: het bedrijf betaalt alles. Maar in ruil daarvoor moet je wel vier jaar in dienst blijven. 


 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.