Man stuurt zijn hond doelbewust op kat Kokkie af: 'Ik was laaiend!' - Omroep Brabant

Man stuurt zijn hond doelbewust op kat Kokkie af: 'Ik was laaiend!'

8 augustus 2018 om 11:40
Het stel heeft bewakingsbeelden waarop de aanval te zien is.
Het stel heeft bewakingsbeelden waarop de aanval te zien is.
"Ik zag het op de monitor gebeuren. Ik was laaiend!" Kasper van der Heijden uit Helmond kon het niet geloven toen hij de beelden van zijn bewakingscamera zag. Een man stuurde dinsdag doelbewust zijn hond op kat Kokkie af. De Helmonder en Dick Hermsen, zijn stiefvader, wilden weten wie de man is en dus plaatsten zij de video op Facebook. Het filmpje werd massaal gedeeld en mede daardoor zijn ze er woensdag achter gekomen om wie het vermoedelijk gaat.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De baasjes van Kokkie denken dat het om een buurtbewoner gaat. "Ik weet zijn naam nu. Als ik terugkom van vakantie ga ik twee dingen doen. Het eerste is aangifte doen bij de politie en het tweede is aanbellen bij de man", vertelt Dick vanaf zijn vakantieadres. Zoon Kasper is wel thuis, hij zag de aanval dinsdag gebeuren.

'Gebeurde gewoon voor mijn ogen'

"Ik zat in de tuin en ging een biertje pakken. Toen zag ik op de monitor die man staan met zijn hond. Ik dacht al: waarom staat hij stil? En toen zag ik dat hij zijn hond losliet. Het gebeurde gewoon voor mijn ogen", vertelt Kasper. Hij wilde direct achter de man aan gaan, maar moest eerst nog even een broek aantrekken omdat hij vanwege het mooie weer maar weinig kleding aanhad.

Toen hij dit dit boven deed, sprak hij de man wel meteen aan vanuit het raam. "Ik zei: 'Maat, blijf jij maar even staan.' Hij keek me aan, draaide zich om en liep gewoon weer door. Toen ik buiten was, nog geen veertig seconden later, was hij al weg."

De tekst gaat verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...Kasper is van plan de beelden aan de politie te laten zien. "Het liefst zou ik bij hem hetzelfde doen als wat hij bij mijn kat heeft gedaan, maar ik denk dat dit verstandiger is." Ook wil hij een excuses van de hondeneigenaar zelf. "Ik hoop eigenlijk dat hij zelf nog even aan de deur komt. Misschien dat hij er zelf ook niet zo trots op is achteraf."

De kat is niet gewond geraakt bij de actie. "Ze ligt weer lekker in de tuin." De beelden van het incident staan online. "Wat een idioot", "Stuur een paar valse honden op hem af" en "Diep triest" zijn enkele, nog milde, reacties op het filmpje.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...