‘Erick Gutiérrez wil graag naar PSV', Lozano stuurde hem vorig jaar al een shirt

8 augustus 2018 om 12:18
nl
PSV heeft deze transferperiode vooral de verdediging versterkt, maar ook het middenveld heeft nog een kwaliteitsinjectie nodig. De naam die het meest rondzingt in en rondom Eindhoven is die van Erick Gutiérrez. De Mexicaan speelt op dit moment nog bij CF Pachuca in zijn thuisland, waar Hirving Lozano ook speelde. Een hereniging van de twee boezemvrienden zou goed kunnen uitpakken, denkt Mexicaans journalist Daniel Reyes. “Gutiérrez en Lozano voelen elkaar perfect aan.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Gutiérrez is een 23-jarige middenvelder die al heel zijn leven bij CF Pachuca speelt. Al sinds z’n elfde speelt hij bij de Mexicaanse club. “Op dit moment is hij ook de aanvoerder”, zegt Daniel Reyes, journalist van het Mexicaanse Claro Sports. “Hij is de beste speler van Pachuca en de fans zijn dol op hem, mede door zijn werklust. Maar ze gunnen hem een transfer.”

“Hij is geen middenvelder die veel doelpunten maakt, maar meer de man van de assist”, aldus Daniel Reyes, journalist van Claro Sports.

Tekst gaat door onder de Instagrampost.

Wachten op privacy instellingen...

WK

De middenvelder werd afgelopen zomer opgenomen in de WK-selectie van Mexico maar kwam geen minuut in actie. Volgens Reyes zien ze Gutiérrez als opvolger van ex-PSV’er Andrés Guardado. “Hij was mee naar Rusland om in te vallen als Guardado geblesseerd zou raken, maar hij speelde alles en dus kwam ‘Guti’ niet in actie.”

“Hij is geen middenvelder die veel doelpunten maakt, maar meer de man van de assist”, zegt Reyes over de kwaliteiten van Gutiérrez. “Bij Pachuca speelde ‘Guti’ en ‘Chucky’ (bijnaam Lozano, red.) ook al samen en die twee voelen elkaar perfect aan.” Volgens de Mexicaanse journalist heeft Gutiérrez een goed inzicht en oog voor de ruimte. “Daarom liep het bij Pachuca ook zo goed. Lozano hoeft maar te lopen en Gutiérrez heeft de pass al gegeven.”

Bevriend

Niet alleen in het veld, maar ook daarbuiten is de band tussen Lozano en Gutiérrez meer dan goed. “Ze kennen elkaar al vanaf hun twaalfde toen ze samen bij de jeugd van Pachuca speelden. In de tijd hebben ze een goede vriendschap opgebouwd.” Reyes denkt niet dat alleen Lozano baat heeft bij de komst van de Mexicaanse middenvelder. “Het zou ook voor Luuk de Jong goed kunnen zijn als Gutiérrez naar PSV komt. De Jong is enorm kopsterk en met het inzicht en de pass van ‘Guti’ zou dat zomaar eens goed kunnen uitpakken.”

Hirving Lozano stuurde een jaar geleden een PSV-shirt op naar Mexico voor 'Guti'. Tekst gaat door onder de Instagrampost.

Wachten op privacy instellingen...

In Mexico denkt iedereen dat het goed voor Gutiérrez zou zijn als hij een transfer naar Europa zou maken. “Hij is de natuurlijke opvolger van Guardado in het Mexicaanse elftal, maar om echt beter te worden zou hij een transfer moeten maken.” Een vergelijking met Marco van Ginkel is ook niet aan de orde. “Het zijn andere spelers”, zegt Reyes. “Van Ginkel is een scorende middenvelder, mede door zijn penalty’s, dat is Gutiérrez niet. Maar hij zou zomaar wel eens een hele goede vervanger kunnen zijn.”

“Het zou ook voor Luuk de Jong goed kunnen zijn als Gutiérrez naar PSV komt", aldus Daniel Reyes. 

Veel geld

Volgens verschillende media zou PSV al een bod hebben uitgebracht op de linksbenige middenvelder. Dat bod zou door Pachuca ‘te laag’ zijn bevonden. PSV laat weten niet op transfergeruchten in te gaan. “Wat ik ervan heb gehoord, is dat de club vijftien tot zestien miljoen euro wil ontvangen, dat is veel geld.” Toch denkt Reyes dat het nog wel tot het transfer zal komen deze zomer. “Pachuca heeft een goede relatie met PSV en Gutiérrez wil zelf dolgraag naar Eindhoven.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.