Celine van Duijn verrast met goud bij EK schoonspringen: 'Ik moest huilen van blijdschap' - Omroep Brabant

Celine van Duijn verrast met goud bij EK schoonspringen: 'Ik moest huilen van blijdschap'

8 augustus 2018 om 19:35
nl
Celine van Duijn heeft bij de EK schoonspringen tegen alle verwachtingen in goud veroverd op het onderdeel toren. Voor het eerst in ruim 30 jaar kan een Nederlandse zich weer de beste schoonspringster van Europa noemen. "Toen ik naar het grote scherm keek, zag ik opeens een 1 achter mijn naam staan!"
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

In het Schotse Edinburgh sprong Van Duijn, die woont en traint in Eindhoven, van 10 meter hoog naar een totaalscore van 319,10. Van Duijn mocht als laatste springen, omdat ze als eerste was geplaatst in de halve finale. "Ik zou al superblij zijn als ik brons zou pakken, maar goud... Echt geweldig."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Huilen
De gouden plak is meteen de eerste medaille die Van Duijn wint. De schoonspringster steeg boven zichzelf uit. Op een EK kwam ze nog nooit verder dan een negende eindpositie. Niemand had verwacht dat Van Duijn een gouden medaille zou winnen. ""Toen ik naar het grote scherm keek, zag ik opeens een 1 achter mijn naam staan! Ik moest huilen van blijdschap." 

Na vijf keer springen liet Van Duijn, met een totaalscore van 319,10, de Italiaanse favoriet Noemi Batki nipt achter zich. Batki haalde uiteindelijk een score van 315 punten. Maria Kurjo uit Duitsland pakte brons (308,15).  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.