Willem II moet hopen op Fran Sol: 'Als hij blijft, kunnen ze veel ploegen onder zich laten'

9 augustus 2018 om 10:03
nl
De Eredivisie staat weer op het punt van beginnen. Willem II is de eerste Brabantse club die weer in actie gaat komen. Op zaterdagavond ontvangt de ploeg van Adrie Koster VVV-Venlo in het eigen Koning Willem II Stadion. Wat verwachten de voetbalkenners van Omroep Brabant van Willem II dit seizoen? "Als Fran Sol vertrekt, dan heeft Willem II eigenlijk geen echte spits meer en dus weinig scorend vermogen."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

"Willem II is erg druk geweest op de transfermarkt", zegt Willem II-watcher Fabian Eijkhout. "Van de ploeg die er vorig seizoen stond is weinig meer over. "De club heeft gericht spelers aangetrokken. Minder huurlingen, meer spelers die zich voor langere tijd aan de club binden." Mede daardoor verwacht Eijkhout een mooie elfde plek op de ranglijst aan het einde van het seizoen voor de Tricolores. "Al blijkt dat niet uit de voorbereiding, daar werden veel wedstrijden verloren en werd er slechts één keer gescoord tegen een profclub. Dat zegt echter niets voor de competitiewedstrijden."

Probleem
Het feit dat Willem II-spits Fran Sol nog onder contract staat in Tilburg, mag enigszins opvallend genoemd worden. De Spanjaard leek in de zomer te verkassen, maar speelt nog altijd bij Willem II, zo kort voor de start van de competitie. "Als de Spanjaard deze maand alsnog een andere club vindt, en die kans is natuurlijk aanwezig, heeft Adrie Koster voorin nog grotere problemen", zegt Joost van Erp.  "In Tilburg kan de transfermarkt niet snel genoeg op slot gaan."

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Ben Rienstra was vorig jaar samen met Fran Sol ontzettend belangrijk voor Willem II. "Hij zal het meest gemist worden dit seizoen", zegt Job Willemse. "Hij scoorde als middenvelder belangrijke doelpunten. Zijn ervaring en leiderschap zal gemist worden." Daar is Van Erp het mee eens. "Rienstra aast deze zomer op een transfer, maar heeft vooralsnog nergens onderdak gevonden. Ik denk dat ze hem in Tilburg nog wel een jaartje willen huren van AZ."

Akkaynak
Een speler waar de Willem II-supporters op moeten letten is Atakan Akkaynak. Volgens Eijkhout zal de 19-jarige middenvelder die overkwam van Bayer Leverkusen niet meteen een basisplaats veroveren. "Maar ook als invaller zal Akkaynak met regelmaat zijn klasse kunnen tonen. De jonge Duitser trekt het spel naar zich toe als hij speelt. Liet in de voorbereiding bij vlagen zijn klasse zien." 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

"Als het niet flink tegen zit, eindigt de ploeg keurig in de middenmoot", zegt Ronald Sträter over zijn verwachtingen van Willem II dit seizoen. Toch moeten de Tilburgers oppassen voor de nacompetitie, want het gat tussen de middenmoot en de nacompetitie zal niet groot zijn. "Niemand wil daar belanden gezien de clubs die daar nu spelen. Maar met de ervaren Adri Koster hoeft deze ploeg daar niet bang voor te zijn."

Ook dit seizoen heeft Willem II weer veel nieuwelingen aan boord gehaald. Trainer Adrie Koster zal dus moeten bouwen aan een nieuw team. "Dat is niet voor het eerst", zegt Eijkhout, die de prestaties van de Tilburgers dit seizoen laat afhangen aan het al dan niet aanblijven van Fran Sol. "Als hij speler van Willem II blijft, dan kan dat een paar plekken verschil maken op de ranglijst. Met Sol in de selectie kan de Tilburgse club flink wat clubs onder zich laten op de ranglijst."

Willem II speelt zaterdagavond om 18.30 uur in het eigen Koning Willem II Stadion tegen VVV-Venlo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.