Video

Guto wie? Rico Verhoeven krijgt waarschijnlijk deze Braziliaan als volgende tegenstander

9 augustus 2018 om 16:19
nl
De Johan Cruijff Arena is op zaterdag 29 september het decor voor Glory 59. Rico Verhoeven vecht tijdens zijn thuiswedstrijd in eigen land op dit moment nog tegen niemand. Glory, de kickboksorganisatie, heeft nog geen geschikte tegenstander gevonden voor de beste kickbokser van de wereld. Één naam zingt telkens rond: Guto Inocente. Wie?
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Carlos Augusto Inocente Filho, kortweg Guto Inocente, is een Braziliaanse kickbokser. Tot op heden vocht de 32-jarige Braziliaan zeven wedstrijden bij Glory: zes gewonnen (één KO) en één verloren. Die verloren partij was tegen Ben Saddik Jamal, die een paar maanden later weer door Verhoeven tegen het canvas werd geslagen

Spinning kick

“Inocente is een stugge, slinkse vechter”, zegt vechtsportkenner Kris Dekker. De Braziliaan is 1,91 meter en dat is ‘klein’ in het zwaargewicht. “Daardoor gebruikt hij andere tactieken”, vervolgt Dekker. “Hij draait veel en gebruikt de zogeheten ‘spinning kicks’ (zie video hieronder), dat is zijn stijl.” 

Volgens de vechtsportkenner is het lastig als tegenstander om jezelf voor te bereiden op Inocente. “Je kunt hem een verdedigende vechter noemen, die ervoor probeert te zorgen dat er in zijn tempo gevochten wordt.”

Paspoort Guto Inocente


  • Naam: Carlos Augusto Inocente Filho

  • Nationaliteit: Braziliaans

  • Leeftijd: 32 jaar

  • Lengte: 1,91 meter

  • Gewicht: 113 kilo

  • Bijnaam: - 

  • Fighter Record: 6-1-0 (1 KO) (Winst, verlies, gelijk)

Bekijk hieronder de enige KO van Guto Inocente en let daarbij op zijn 'spinning kick'. Tekst gaat door onder de video.

Wachten op privacy instellingen...'Geen idee'


Het management van Rico Verhoeven laat weten nog geen idee te hebben wie de tegenstander wordt. “We wachten af tot Glory het ons meldt, tot die tijd traint Verhoeven gewoon door”, zegt manager Karim Erja. Het maakt Verhoeven op dit moment niets uit dat hij nog niet weet tegen wie hij in de ring staat de 29e september. 

“Het trainen is wel iets anders, omdat hij niet specifiek kan trainen op de zwakke punten van de tegenstander. Hij gaat van zijn eigen kracht uit. Verhoeven weet gewoon dat niemand harder traint dan dat hij doet.”

Bijna zeker
“Het is voor 80 procent zeker dat Verhoeven tegen Guto Inocente gaat vechten”, denkt Dekker. “Op social media heeft hij verschillende keren Verhoeven uitgedaagd, sinds een week of twee geleden is dat opeens gestopt.” Dat zegt genoeg volgens de vechtsportkenner en mede daarom denkt hij dat Inocente de volgende tegenstander gaat worden van Verhoeven. 

Guto Inocente maakte Verhoeven op deze manier belachelijk op Instagram. Tekst gaat verder onder de Instagrampost. 

Wachten op privacy instellingen...

Badr Hari
Een paar weken geleden werd bekend dat Verhoeven niet gaat vechten tegen Badr Hari tijdens Glory 59 in de Johan Cruijff Arena. "Dat kwam voor ons niet als een verrassing", zegt Erja. "Als Badr echt de tegenstander zou zijn geworden, dan had Glory dat al veel eerder bekend gemaakt. Wij rekenden er al niet meer op." 

Het maakt Verhoeven ook niet uit tegen wie hij vecht. "Ik denk dat op dit moment iedereen Verhoeven al een keer heeft uitgedaagd. Maar je moet met zo veel facetten rekening houden. Denk aan de financiële eisen, maar ook de TV-rechten, de beschikbaarheid van de mogelijke tegenstanders. Want sommige kickboksers dagen Verhoeven uit, terwijl dat qua schema helemaal niet kan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.