Video

Geen ov in het Land van Heusden en Altena? De belauto is het antwoord

9 augustus 2018 om 17:34
nl
Er rijden weinig of geen bussen op het platteland van de gemeente Altena. In de avonduren, weekends en feestdagen zorgt dit voor problemen. Daarom is Roel Tijmons uit Sleeuwijk een belauto begonnen.
Profielfoto van Linda Koppejan
Geschreven door
Linda Koppejan

Zeven maanden is Roel Tijmons bezig geweest om het voor elkaar te krijgen. En nu rijdt hij ermee rond, gewoon, om mensen te helpen. 

De provincie doet het niet
Zijn doel is simpel: dat mensen met het openbaar vervoer op pad kunnen. Eigenlijk hoort de provincie daar voor te zorgen, vindt hij, maar dat gebeurt dus niet. "Zolang de provincie niet in de gaten heeft dat hele gebieden in Brabant geen ov hebben, zet ik mij in voor dit initiatief."

 

Het loopt nog geen storm
Voordat hij dit initiatief startte, heeft hij eerst onderzocht of er animo voor was. Volgens de oud-buschauffeur is dat zeker het geval. Toch loopt het nog geen storm. Tijmons heeft er wel het volste vertrouwen in dat de aanvragen gaan komen. "Het is volop vakantietijd. Daarbij moeten de mensen eraan wennen dat er weer ov is." Als men het doorheeft, dan heeft men in de gaten dat het toch wel leuk is. "En het is niet te duur", zegt de initiatiefnemer.


De prijs is vergelijkbaar met de prijs van het reguliere openbaar vervoer. Zijn auto en alles wat daarbij hoort, zoals een verzekering, wordt gesponsord door lokale ondernemers. Het kost hem dus niks. 


Hij wordt er niet rijk van
Rijk wordt de inwoner van Sleeuwijk er niet van. Het is gewoon een combinatie van een hobby uitoefenen en mensen helpen. "Er zijn nog zat mensen die geen auto en rijbewijs hebben. En die willen toch ook ergens heen kunnen." 

Meerijden met de belauto kan als je op tijd reserveert. Daar zijn natuurlijk wel regels aan verbonden: "Uiterlijk twee uur van tevoren of een dag eerder even bellen." De belbus is bereikbaar op telefoonnummer: 06 - 27 20 30 10.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.