Video

'Hopen op hommeles bij Ajax', oud-PSV-spits Twan Scheepers in 'Frietje met...'

10 augustus 2018 om 18:10
nl
Verslaggever Ronald Sträter eet elke week een frietje met mayonaise met een Brabantse oud-voetballer of andere prominent. In de snackbar wordt er voor- en nabeschouwd op het voetbalweekend in de eredivisie en komen actuele zaken aan de orde. In de rubriek 'Frietje met...' trapt hij af met Twan Scheepers, oud-aanvaller van onder meer PSV, NAC en FC Eindhoven.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

De eredivisie staat op het punt van beginnen en daarom blikken oud-spits Twan Scheepers en verslaggever Ronald Sträter deze week vooruit op het nieuwe seizoen. In cafetaria De Willem, onder de rook van het Philips Stadion, passeren drie Brabantse clubs de revue. 

Tekst gaat door onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

PSV wordt kampioen
"Ik denk dat PSV kampioen wordt", zegt Scheepers, die momenteel assistent-trainer is bij Jong PSV. "Natuurlijk zal Ajax wel meedoen om de titel en hebben ze daar nu ook de kwaliteit gewaarborgd in plaats van voor de centen te kiezen. Maar dat wil niet zeggen dat het meteen een groots team is.  Dat Mark van Bommel geen ervaring heeft, wil ook niet zeggen dat je geen kampioen kan worden."

"Bij PSV is het altijd rustig, nooit geen vervelende dingen", vervolgt de oud-aanvaller uit Eindhoven. "Misschien best saai, als je ziet wat er bij Ajax gebeurt. Natuurlijk is het hopen op hommeles in Amsterdam. Dat is al jaren zo en mag van mij nog wel een paar jaar zo blijven." 

'Jordan van der Gaag kan revelatie worden bij NAC'
Twan Scheepers speelde zelf ooit bij NAC en heeft voor het nieuwe seizoen veel vertrouwen in Mitchell van der Gaag, de nieuwe hoofdcoach in Breda. "NAC heeft qua resultaten geen beste voorbereiding gehad", zo weet hij. "Dat zijn feiten, maar ik denk wel dat Mitchell van der Gaag een weg is ingeslagen waar hij aan vasthoudt. Hij gaat ervoor zorgen dat NAC beter resultaat krijgt en wat stabieler wordt. En zo links en rechts hebben ze best wat kwaliteit in de selectie zitten."

Scheepers ziet het bijvoorbeeld zitten in Jordan van der Gaag, de zoon van de hoofdtrainer die bij de A-selectie zit. "Hij kan een verrassing zijn, want hij maakt een hele goede indruk. Een creatieve, effectieve en nuttige speler die de revelatie van het seizoen kan worden."  

Leuk voetbal onder Koster bij Willem II
Willem II speelt ook volgend seizoen in de eredivisie. Met enige pijn en moeite, want Scheepers denkt dat de ploeg uit Tilburg gaat eindigen op een veertiende of vijftiende plek. Maar wel met attractief voetbal. "Daar staat de trainer Adrie Koster wel voor", denkt Scheepers. "Hij speelt altijd met drie spitsen en redelijk opportunistisch. Met lef, maar ook realistisch. Of ze potten kunnen breken? Uiteindelijk wel. "   

Belangrijk voor Willem II is wel dat spits Fran Sol blijft. Dat lijkt Twan Scheepers, zelf oud-aanvaller, ook het beste. "Ze doen er alles aan heb ik begrepen. Maar ik heb mijn twijfel of hij hogerop wel zo rendabel kan zijn als hij bij een club als Willem II is." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.