Video

Fotograaf zoekt 100 motormuizen voor grote collage: 'Mooie mensen allemaal'

10 augustus 2018 om 17:30
nl
Fotograaf Gerard Kievits uit Oosterhout is op zoek naar 100 motorrijders uit de omgeving die zich door hem willen laten fotograferen. Hij heeft ze bijna allemaal al binnen, want sinds zijn oproep op Facebook loopt het storm met aanmeldingen. Alle foto's worden samen verwerkt in een grote collage die aan de gevel van zijn fotozaak aan de Nieuwstraat in Oosterhout komt te hangen.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Het is de achtste foto-collage die Gerard maakt. Voor de fotosessies kiest hij mooie historische plekken in Oosterhout. Bijvoorbeeld het Slotpark bij restaurant Zout&Citroen, waar drie fanatieke motorrijders klaar staan om gefotografeerd te worden. 

'Mooie mensen allemaal'
Hij is duidelijk onder de indruk van de passie waarmee de motormuizen over hun machines praten: "Mooie mensen allemaal. Leuk. Een beetje stoer. Mooie motoren. Het zijn echt hun kinderen eigenlijk. Ze sleutelen eraan, maken 'm mooier."

Melvin Trooster uit Vlaardingen zit - breedgeschouderd met veel tatoeages - klaar op zijn witte Amerikaanse Victory Jackpot V-twin. "Omdat het gewoon een unieke motor is, die vastgelegd moet worden". Maar hij wil ook iets doen aan het imago van motorrijders: "Dat we niet over één kam worden geschoren. Absoluut heel goed volk."

Passie en vrijheid
De zussen Monique Brouwer en Mirjam Lam zijn allebei op hun BMW met zijspan naar Oosterhout komen rijden. "Voor de passie voor motorrijden. Dat is een gevoel. Je hebt het of je hebt het niet. Vrijheid. Helemaal leuk." Ze hopen op 'eindelijk een goede foto van de gezusters'.

Veel moeite om aan 100 motorrijders te komen hoeft Kievits niet te doen: "88 heb ik er al, in één week tijd. Dat heb ik nog nooit meegemaakt bij alle collages die ik heb gemaakt. Dit is wel uniek."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.