'Hirving Lozano is fit genoeg voor PSV - FC Utrecht', zegt Mark van Bommel

10 augustus 2018 om 14:04
nl
Hirving Lozano kan gewoon meespelen in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen van PSV tegen FC Utrecht. De speler die deze week tijdens de training uitviel met enkelklachten is fit genoeg, zo maakte trainer Mark van Bommel vrijdag bekend tijdens een persconferentie. Of Lozano in de basis staat, liet hij in het midden.
Geschreven door

Dat Lozano mee kan spelen, is een flinke meevaller voor de Eindhovenaren, daar waar Lozano één van de smaakmakers is. Dat bleek ook tijdens de verloren Johan Cruijff Schaal-finale. Van Bommel bracht de Mexicaanse aanvaller na 60 minuten in en meteen was PSV een stuk dreigender. De verwachting was ook dat de blessure mee zou vallen, en dat blijkt nu ook. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Niet makkelijk
PSV neemt het zaterdagavond om kwart voor negen op tegen de spelers uit de Domstad. De Eindhovenaren hebben de geschiedenis mee, de laatste 22 thuiswedstrijden werden gewonnen van Utrecht. Toch is Van Bommel op zijn hoede. "Het wordt geen makkelijke wedstrijd, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we morgen gaan winnen."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

'Thomas past bij speelwijze'
PSV maakte vrijdag bekend dat PEC Zwolle-speler Ryan Thomas het team van Mark van Bommel versterkt. "Wij hebben een bepaalde speelwijze waar hij heel goed bij past. Het geeft ons meer mogelijkheden," zo vertelt de coach. De transfer is overigens nog niet helemaal rond. De medische keuring zou nog eventueel roet in het eten kunnen gooien. Die keuring staat gepland voor maandag, tegen FC Utrecht doet Thomas dus nog niet mee.

Al lang werd er gesproken over een extra middenvelder, maar Pablo Rosario kreeg de afgelopen weken veel speeltijd en viel op door het één à twee keer raken op het middenveld van PSV. "Als middenvelder moet je een verbindingsspeler zijn", zegt Van Bommel over de 20-jarige Rosario. "Dat wordt van ze gevraagd en het is ook logisch als je tussen de verdediging en de aanval staat, dat je daartussen moet verbinden." 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.