Michael van Gerwen knokt zich terug en stoot door naar halve finale Melbourne Darts Masters

11 augustus 2018 om 15:43
nl
Geen paniek, wees gerust. Michael van Gerwen is ‘gewoon’ door naar de halve finale van de Melbourne Darts Masters. ‘Mighty Mike’ was met 10-8 te sterk voor de Australiër Simon Whitlock, maar makkelijk ging het niet. "Ik mis veel dubbels en dan maak je het jezelf moeilijk."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Van Gerwen staat nu dus in de halve finale, maar daar zag het er na twaalf legs niet naar uit. De darter uit Vlijmen stond toen namelijk met 8-4 achter. Whitlock gooide bij een 7-4 tussenstand een 170-finish uit. Sindsdien leek Van Gerwen wakker en gaf hij geen leg meer weg. 

Van Gerwen begon de kwartfinale tegen Whitlock goed en won de eerste twee legs. Daarna kwam de Australiër weer terug tot 2-2 en zo ging het lang gelijk op tot Whitlock met 5-4 voor kwam en daarmee voor het eerst voor stond in de wedstrijd.

Publiek voor Whitlock
Na die achterstand was Van Gerwen het even kwijt. Whitlock, die werd gesteund door een uitzinnig thuispubliek, leek de nummer één darter van de order of merrit vroegtijdig uit het toernooi te gooien. Zijn goede spel benadrukte Whitlock nog met een 170-finish, die ervoor zorgde dat het Australische publiek op de banken kon gaan staan. Maar Van Gerwen zou Van Gerwen niet zijn als hij er uiteindelijk toch nog voor zorgt om op gelijke hoogte te komen én het Australische publiek stil te krijgen. "Het was een moeilijke avond omdat ik al vroeg veel dubbels miste, dan weet je dat het publiek voor Whitlock gaat juichen, maar ik ben blij dat ik door ben", aldus Van Gerwen in een korte reactie na zijn gewonnen partij. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Vrijdag was de beste darter van de wereld veel te sterk voor Raymond Smith, met een gemiddelde van bijna 113 liet hij de Australiër kansloos. Ook tegen Whitlock wist Van Gerwen net een gemiddelde boven de 100 te gooien. 'Mighty Mike' staat nu in de halve finale tegen Michael Smith, Gary Anderson of Peter Wright.  

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.